Скандално в МВР – Министерство на Временната Работа !

Скандално в МВР – Министерство на Временната Работа ! Стефан Пройнов


МВР изоставя хората по селата – ГЕРБ излъга за като обеща за „Всяко село полицай” ! ВИЖТЕ ТУК !

484-ма души, 3-месечни договори със заплата между 471 и 515 лв., както и изхарчени 7 млн. лв. – това е равносметката от гръмко обявената в последните дни от предишния мандат на ГЕРБ операция за борба с битовата престъпност по селата. Оказва се, че тя е приключила тихомълком в началото на април с уволняването на новоназначените. Основните й цели – полицай във всяко населено място и повече униформени на улицата, изобщо не са изпълнени.
Това става ясно от отговор на МВР на въпроси на вестник Сега по Закона за достъп до обществена информация.
Тримесечната операция бе обявена през януари от тогавашния вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова на последното заседание на кабинета Борисов 2.

Тогава правителството дори отпусна допълнително 7 млн. лв., които трябваше да се похарчат за нови коли , както и за повече гориво, за да могат полицаите да обикалят повече малки населени места. Както 19’ писа, наяве излязоха не един и два проблема с чисто новите полицейски автомобили, закупени от Бъчварова.
Друга идея беше да се назначават пенсионирани полицаи, които да пазят сградите на МВР, и така на улицата да излезе повече униформен състав. Освен харченето на парите нищо друго не е изпълнено към днешна дата.
За три месеца МВР е изхарчило близо 1.2 млн. лв. за горива, ремонти, командировки и т.н., става ясно от отговора. На въпроса с колко километра са увеличили обходите си полицейските патрули, от ведомството отговарят: „Не се обработва информация по посочения критерий“. По същия начин се отговаря и на питането дали старите коли са пренасочени към малките населени места, каквато бе идеята през януари. Уклончиво се отговаря и на въпроса осигурено ли е полицейско присъствие навсякъде.

Efekt 2

Като предизборна димка от страна на ГЕРБ изглежда и обещанието за назначаване на пенсионирани полицаи. За да се случи това, бе променен и Законът за МВР.
Лично премиерът Бойко Борисов се хвалеше с това. „И сега над 1000 души се подготвят в Симеоново, в други места, където да натрупат необходимата подготовка, за да станат полицейски служители“, заяви той в началото на годината.

Истината е, че по този начин са назначени едва 484-ма души. Не се знае каква част от тях са пенсионирани служители.
И тази инициатива е приключила в края на април, договорите на т.нар. сътрудници по охрана са прекратени. Преподписване и нови назначения не се предвиждат.
Източник: 19min.bg
Прах в очите на народа и поредното доказателство, че от ГЕРБ само лъжат предизборно и после не изпълняват задълженията си!
Излъгаха за вдигането на пенсиите, а сега Ви излъгаха за борбата с битовата престъпност !

Няколко вземати книжки по селата за алкохол не е реална борба с битовата престъпност това дори не е борба, а прах в очите на хората !
Полицейското присъствие се сведе до няколко полицаи да седят пред селските магазинчета и селски капанчета ! Дали от МВР им платиха кафетата и минералната вода ние не знаем, но народът за пореден път пи студена вода !

Лъжите на ГЕРБ не стигат до тук и борбата с нелегалните мигранти също бе сведена до разходка с хеликоптер и показване на „великата българска стена“, ама от високо с гид вицепремиер! Защо от въздуха ли, ами защото е като швейцарско сирене и ако се отиде на място ще се види, че цялата е на дупки, а на места липса изцяло !

Та докато Ви разсейват по телевизията с разни сериали всички предизборни обещания се топят !
Лъжат Ви яко, но Вие сте свикнали от както дойде ГЕРБ някой да е чул нещо реално ?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.