изпрати новина
Водещи новини

Според правителството Българите живеят добре

Според правителството Българите живеят добре
Според последните данни на правителството ни 28% от българите имат средства за нормален живот
Само 28 процента от хората в България разполагат със средства за нормален живот, а други 27% са на обратния полюс – те са под чертата на бедността.
Между тях има 45%, които също се самоограничават, за да свържат двата края. Това показва, че у нас поляризацията в доходите е най-големият проблем, коментира пред bTV Любен Томев от Института по социална политика към КНСБ по повод на оповестените данни,че на четиричленно семейство с 2 деца трябват 2325 лв. месечно, като в София сумата е 3028 лв.

В данните не са включени пари за черни дни, а само това, което се харчи, обясни Томев.

Според Димитър Бранков от Българска стопанска камара в изследването е обхванат само един тип семейство – на двама работещи родители с две деца, А огромният проблем са големия процент хора, които са с ниско образованиe и извън пазара на труда, които и не учат.

На фона на Румъния ние сме с много ниска степен на заетост, коментираха експертите.

Около 30% от българите работят в сивата икономика, а най-тежкият проблем е, че бедните са много бедни, а богатите – много богати.
Източник: dnes.dir.bg
Естествено не става дума за семействата, в които няма на практика такива доходи както и тези с един работещ член от семейството!

Добре, че са бабите и дядовците, които гледат децата за да могат да работят младите както и да подпомагат семейните бюджети със средства и консерви !

Най-добре Българинът чувства по джобът си и по хладилникът си, но след като правителството Ви увещава, че живеете добре трябва да им вярвате !

Над един милион са под прага на бедността и тези хора не биха се съгласили с тези данни !
А близо два милиона са на прага да преминат към първият милион и сега след като всички цени се вдигат все повече празнотата в джобът ни говори, че Българинът живее много зле, а в повечето случай оцелява на прага на възможностите си !

Все пак по документи сме добре, казват от ГЕРБ, а на практика как сме?
Кажете Вашето мнение – живеете ли добре, имате ли такива доходи за който те твърдят, че притежавате?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*