ТРЕВОГА: Вижте къде сме по корупция в Европа

ТРЕВОГА: Вижте къде сме по корупция в Европа


Според индекса за възприятие на корупцията за 2016 г., който се изготвя традиционно в края на всяка година из между 176 държави !
Българската държава заема 75 място в световният списък! Естествено измежду страните членки на Европейският съюз ние пак сме последни!
От 28 държави ние сме на 28 място !
На 75 място ние се нареждаме до държави като Турция и Тунис както и Кувейт !
За 2015г. България е била на 69 място само за година и нашето правителство на Бойко 2 е успяло да изпревари 7 държави, били сме на 168 място !

ЕС в индекса за 2016 г. преди България са Гърция (69-а), Италия (60-а) и Румъния 57-а. Унгария е на 57-о място, Хърватия – на 55-о, а Словакия – на 54-о. От държавите от региона най-напред е Словения (31-а), Кипър е 47-и, Сърбия – 72-а, Албания и Босна делят 83-ото място с други страни, а Македония – 90-а.
Най-назад, на 95-о място, е Косово. Русия и Украйна делят 131-ото място с Казахстан, Иран и Непал.
На първо място е Дания (с 90 пункта), следвана от Нова Зеландия (също с 90 пункта) и Финландия (89 пункта). Челната десятка допълват Швеция, Швейцария, Норвегия, Сингапур, Холандия, Канада и Германия.

На обратния полюс, на последното 176-о място е Сомалия (10 пункта).
Южен Судан е 175-и (11 пункта), а Северна Корея – 174-а (12 пункта). Сирия е 173-а, а Либия, Судан и Йемен си поделят 170-ата позиция. Афганистан е 169-и, Гвинея-Бисау – 168-а, а Ирак и Венецуела си поделят 166-тото място.

Така нашето правителство на ГЕРБ е доказало, че не се бори с корупцията, а напротив тя се е развила, защото няма нито една приложена мярка за борба с нея !
Първи сме по смъртност в света !
Първи сме по корупция в Европа!
Пак благодарение на ГЕРБ имам и най-малката раждаемост и демографският ни срив е най-голям в Европа !
Дано всички ние разбираме колко тревожни са тези цифри !
Дано всички ние разбираме колко пагубно е управлението на ГЕРБ и техните коалиционни партньори за страната ни !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.