Учителка с 40 години стаж

Учителка 40 години стаж


Учителка 40 години стаж
Сгушена на един ъгъл на „жълтите павета“, потръпваща от поривите на студения есенен вятър, прикриваща лицето си с шалче, над което плахо поглеждаха ясни сини очи – така видях днес баба Зюмбюла, на 86 години, от с. Мокрище край Пазарджик.
Учителка с 40 годишен стаж. С пенсия от 130 лв. „Лекарствата ми струват 160 лв. на месец, чедо. Пазарувам на вересия, няма как иначе да си купувам хляб и кисело мляко. Всичко вече е много скъпо.“…

Призна с тъга, че два пъти в седмицата взима влака и пътува до София, за да „събере някой и друг лев за храна и сметки.
Срам ме е, чедо, но няма какво друго да правя“.
Живее сама, съпругът и починал преди 20 години, а синът и отдавна е в чужбина и се връща в България рядко – веднъж на няколко години…

Телефон няма, ползва понякога този на съседите, ако се наложи. „Никой вече си нямам, чедо, само едно куче и това е“… Хора, знам, че този пост ви натоварва и натъжава, че ще предпочете да го забравите, сърфирайки из социалните мрежи!

Efekt 2

Но ви моля да се замислите – това там, на този ъгъл в студения ден, можеше да са вашите баба или дядо, вашите родители или дори вие самите!
Не подминавайте тези тъжни души, отвръщайки поглед и не се оправдавайте с думи като:
„От мен нищо не зависи, такава ни е тъпата държава“ и т.н.

Напротив, зависи от вас! Един малък жест на внимание и помощ за тези хора има огромно значение!
Не е важно, че бързате, помощта е помощ, когато е в правилния, а не – в удобния момент!

Лишете се от поредното кафе или дрешка в мола и купете на нуждаещите се храна – жестът ще е безценен! Дайте добър пример на децата си, научете ги да уважават другите и да им помагат. Така, когато днешните дечица управляват като възрастни тази страна един ден, в държавата ни най-накрая ще има прогрес!!!

Ние от Blife.eu  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.