Хемусдиализа

Хемусдиализа
Хемусдиализа

ГЕРБ и ДПС на „Хемусдиализа”
Пеевски и ГЕРБ все пак взеха магистрала „Хемус“
Избран е изпълнителят за проектирането и строителството на 9,3 км от автомагистрала „Хемус“ – участъкът между Ябланица и Боаза. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция ”Пътна инфраструктура”.

Проектът ще се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“. Класираният на първо място кандидат е „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, в което участват свързваната с ГЕРБ фирма „Хидрострой“ АД, фирмата на Делян Пеевски „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Предложената цена от дружеството е 54 990 000 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на АМ „Хемус“, участък от 78+500 до км 87+800“ е 910 дни. От тях 180 дни са за проектиране, а 730 дни за изграждане на обекта.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица – 2 м, водещи ивици и банкети. Предвидено е построяването на 5 селскостопански подлеза, 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница – Съева дупка.хемус 11

Така завърши част първа от епопеята „Хемус“, която стартира в края на 2015 г. Тогава два консорциума бяха избрани за изграждането на тогава предвижданите само два лота от магистралата. Печелившите оферти обаче се оказаха двойно по-високи от посочените в проектните книжа индикативни стойности изграждането на 60-километровото разстояние от Ябланица до разклона „Плевен-Ловеч“ възлезе на около 780 млн. лева.

Efekt 2

Избраните консорциуми бяха свързани както с Пеевски, така и с Валентин Златев. След посещение в Брюксел обаче премиерът Борисов заяви, че спира поръчките, тъй като витаели слухове за свързаност именно с двамата бизнесмени.

Година по-късно, макар и за по-къс лот, слуховете отново сочат като победител Пеевски.
Източник: frognews.bgХемусдиализа

Ние от Blife.eu ще добавим, че кучетата си лаят, а кражбата да си върви!

И ако някога Борисов съветваше министрите „Крадете с акъл, защото идва Видов ден и ще трябва да се отговаря”, а как ли би отговорил самият ТОЙ и КОЙ днес ?

Явно, който и каквото да Ви говори става дума за пари, много пари и това е поредното усвояване на така животоспасяващо финансиране на двете групировки !
ХЕМУСдиализа !

Но за едно е прав, че винаги има Видов ден и техният е скоро, защото хората скоро ще се вдигнат и ще изхвърлят боклука !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.