Бай Тошо: Всяка Жаба да си знае тенджерата

Бай Тошо: Всяка Жаба да си знае тенджерата


Има една поговорка, която се преписва на Тодор Живков: „Всяка жаба да си знае гьола и мястото в гьола”. Така всеки да си знае мястото накратко има много начини да се унищожи един народ според Борисов най-добре е жабата в тенджерата бавно да и се загрява водата и тя докато си кряка бавно и мъчително ще умре. На практика така се получава в България. Но има много начини когато отнемаш мечтите на хората и те се отказват да мечтаят, душите им залиняват и те загубват стимул за живот. Когато отнемаш работата им и те не могат да си покриват разходите и сметките, а сметките и разходите постоянно нарастват и те нямат избор.

Това е моделът на тенджерата. Когато отнемаш децата им и не създаваш условия за нормално съществуване и развитие на младите и ги подтиквате да напуснат страната така този вид кръвен данък и откъсването на децата от родителите оставя родителите като смисълът на съществуването им без да има за кога да се грижат и кой да се грижи за тях са обречени на гибел. „Системата ни убива“ не е само клише, тя ни противопоставя, дели ни на стандарти, на категории, на расова и етническа категория и ни противопоставя така ние не си помагаме, а дори си пречим да бъдем нормални хора и да имаме нормално съществуване. Самоизтребваме се малко по малко като убиваме човешкото в човека всеки ден. Системата ни мачка и разделя и ние не си помагаме така учим нашата същност да бъде пасивна и да не надава глас срещу несправедливостта, нашата пасивност е тяхната сила и те леко-полеко затягат примките ни, леко-полеко отнемат правата ни, а ние сме се научили да не надаваме вик за другите, защото сме били различни.

Болести, вредни храни, с водата как седят нещата като добавим фалшивите лекарства и бялата мафия как разрежда редиците ни – бедните умират, а богатите все по-често стават обект на лекарски грешки. Всеки седи в в своята тенджера и си кряка в социалните мрежи и какво от това, че там има цензора и контрол на малките и жапките. Няма социална отговорност, няма граждански движения реални и жабите не се чувстват представени нито във властта, нито в управлението на гьола. Така всички вие сте обект на посегателство над вашите съдби, пари, живот и семейства, но си крякате тихичко, а цените растат и водата се загрява.

Efekt 2

Отнеха ви честа, достойнство отнеха ви малките попови лъжички, отнеха ви всичко и така тихичко си крякате. Без значение в кой гьол сте на привилегированите жаби или на тези лошият материал геноцидът и изтреблението ви минават през грабежа на вашите блага на това, което имате или си мислите, че имате.

От този свят можете да вземете само няколко неща – чест, достойнство и споменът за делата ви добри или лоши като гледам не ви останало много от човещината и добрината, а за чест и достойнство някак си ги продавате, за пари или просто оцелявате. Не питате скъпи жабки защо сте бедни и тялом, и духом, а попитайте защо сте позволили да се случи това? Но тихо, не крякайте, не нарушавайте сънят на премиера, че ще ви вдигне градусите, не че няма да го направи от алчност.

https://www.facebook.com/%D0%91%D0%B0%D0%B9-%D0%A2%D0%BE%D1%88%D0%BE-100657208175999/videos/213148056446249

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.