БСП е готова да разговаря с останалите партии в Народното събрание за импийчмънт на президента

БСП е готова да разговаря с останалите партии в Народното събрание за импийчмънт на президента

БСП била готова да разговаря с АБВ за импийчмънт на Плевнелиев

БСП е готова да разговаря с останалите партии в Народното събрание за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Това съобщи на пресконференция във вторник лидерът на БСП Михаил Миков, предаде БТА.

“Има конституционни механизми, които могат да се използват, и ако политическите партии смятат, то ние от БСП сме готови да разговаряме по този въпрос”, каза Миков.

Efekt 2

Поводът за атаката срещу държавния глава са коментарите му за Русия в интервю за британския в. “Индипендънтънт”. По-рано във вторник от партия АБВ на бившия президент Георги Първанов поискаха той да подаде веднага оставка, но уточниха, че няма да инициират процедура за т.нар. импийчмънт.

Това даде повод на Миков да разкритикува АБВ за двойнствена позиция в отношението към президента. “Интересно ми е, как политиците от управлението, което работи доста добре с президента Плевнелиев по различни политики, пред медиите гръмко искат оставки”, коментира Михаил Миков. Този номер с оставките в България взе да се протрива, добави той.

Плевнелиев не само с изявления, но с определени действия работи срещу националните интереси на България, каза председателят на БСП. Той припомни, че е поставил въпроса защо в противоречие на закона Вселенският патриарх Вартоломей беше награден с орден “Стара планина”.

Дори обаче БСП и АБВ да инициират процедура по импийчмънт, двете партии общо имат 49 гласа в парламента.

Ако към тях се добавят и 11-те народни представителя на Атака (въпреки, че засега двама от тях са в ареста) гласовете срещу президента биха станали максимум 60.

По време на пресконференцията Миков коментира, че исканията за оставка на Изпълнителното бюро на пленума в събота са били опит за дестабилизация на партията преди конгреса.

Като причини за атаката срещу ръководството той посочи лични настроения и амбиции и опита на ИБ за установяване и пресичане на зависимостите на различни равнища в партията. Не можем да не отчитаме и това, че БСП не прие да участва в управлението, предпочетохме да бъдем верни на избирателите, които ни подкрепиха на последните парламентарни избори, каза Миков. Не приемаме с чрез прегръдка с АБВ да обслужим практически дясното управление на ГЕРБ, добави той.
Източник: www.mediapool.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.