БСП: Цветан Цветанов да си ходи, а не да учи на морал

БСП: Цветанов да си ходи, а не да учи на морал

БСП отново призова Цветан Цветанов да напусне политиката, а не да се изявява като морален съдник на всички управляващи.

Червените направиха това изявление в кулоарите на парламента, като следствие от думите на Цветан Цветанов в Брюксел, че полицейската репресия у нас прилича на тази в Украйна.

„Той ли е моралният съдник – политикът, вицепремиерът и министър на вътрешните работи, който допусна да бъде използван репресивния апарат за изнудване и за партийно-политически цели? Това ли е човекът, който ще всява респект сред европейските институции?”, попита Атанас Мерджанов.

Efekt 2

Според него на един бивш министър не отива да раздава подобни оценки на българската полиция, имайки предвид, че той сам я ръководи. Атанас Мерджанов припомни и думите на Бойко Борисов, че никога няма да си позволи да хвърли камък на нашата полиция.

„Питаме Бойко Борисов как може Христо Бисеров само за едно повдигнато обвинение да се оттегли от политиката, а Цветанов, който има три повдигнати обвинения, да продължава да раздава справедливост и да бъде съдник от последна инстанция”, допълни още Мерджанов. Той не пропусна да припомни и обещанието на Цветанов, че ако бъдат повдигнати обвинения срещу него, тогава той сам ще се оттегли от политиката. “Не съм министър, за да ми искат оставката”, коментира зам.-шефът на ГЕРБ.

Думите на МВР-шеф бяха коментирани и от Борислав Гуцанов, който бе арестуван по време на проведената акция на Цветан Цветанов „Медузите” във Варна.

„Сега за първи път ще попитам г-н Цветанов – кой даде нареждания да се влезе вкъщи – рано сутринта? Кой разреши маскирани полицаи с насочени оръжия с лазерни мерници срещу децата ми – на 5 и на 7 години тогава?”, добави  Гуцанов. Той допълни, че е офицер и син на офицер и прекрасно знае, че никой няма право да дава подобни команди.

„Той ли е човекът, който в момента ще обсъжда българската полиция? Няма ли поне малко срама и да преклони глава за всичките си дивотии, които върши четири години?”, каза още Гуцанов.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator