Булгаристан и Коджа Юсуф или България на Дан Колов

Булгаристан и Коджа Юсуф или България на Дан Колов

България на Дан Колов ли е отговорът се крие в Хитрино !

Хитрино нашумя с трагедията, която се случи, но Хитрино е известено и с това, че най-много европроекти има именно там ! Именно точно в Хитрино и общината се усвояват най-много пари !
Хитрино е известно и със историята си, там в Хитрино е концентрирана най-голямата гордост и мъка на един етнос! Българските турци тук в тази община са най-радикални, най-патриотични са там, но патриотизмът им сочи натам на където сочат сателитните чинии на покривите им !
Друга е темата как така влака гръмна от средата !

Първа българска железница Cropped
Хитрино

Друга е темата, че и първата влакова катастрофа у нас става през 1867 г. при гара Шейтанджик (Хитрино).
Тогава не е имало пострадали хора, но са нанесени материални щети. Английското дружество, което е собственик на железницата (в него участва и Уйлям Гладстон), налага солидни парични глоби на служителите, обвинени за допускане на произшествието!
Друга е темата, че и по времето на голямата екскурзия целият Делиорман бе изселен през тази гара !

Тази гара много мъка е понесла, но и много ПИАР напоследък !
Та искаме да ви разкажем една история как се сформира национална гордост и самосъзнание как се възпитава в патриотизъм !
И как днес докато ви говорят за толерантност и за съжителство там някъде в Хитрино.
Патриотизмът има друга форма и значение и самите думи на кмета пред камерите, че няма да се делим на турци и българи и че всичко сме едно някак си ги почувствах по друг начин !

Efekt 2

Едно е да се говори за равенство, друго е говорил преди да го изберат местните, но за друг патриотизъм става дума повярвайте ни !Хитрино
През 2014г.обществена поръчка на 30 юни е обявена ! Документите са публикувани на интернет страницата на „Агенцията по обществените поръчки“ като търси се фирма за изграждане на музеен комплекс!
Не, че не се знае фирмата коя ще е, но такива са процедурите !Хитрино
Има и поставени минимални изисквания, кандидат-строителите трябва да имат оборот от поне 1 млн. лв. през последните три години и да са изпълнили поне три подобни поръчки през последните пет години. При класиране на фирмите най-голяма тежест ще има предложената цена.Изграждането на музеен комплекс на Коджа Юсуф е поредната проява на признание към издигнатия в култ борец. Припомняме, че през юли 2011 г. лично турският президент Абдуллах Гюл откри в Хитрино паметник на родения в средата на 19 век спортист.Хитрино Музей

От тогава 8-тонната мраморна фигура, изградена с финансовата помощ на Фикрет Индже и фирмата му “Алкомет”, е главна забележителност в парка в селото!Местан Хитрино

Ето как се повдига патриотизъм в Хитрино !
Кой патриотизъм ли, ами този патриотизъм, който изгражда паметници и възпоменателни плочи! Вече имаше опит на комитетът за войнишките паметници да прокара шокираща инициатива – да бъде поставена мраморна плоча на Шипка в памет на загиналите по време на Руско-турската война 14 000 турски войници и техния предводител Вейсел паша. В Инициативата участваха много Български политици на който ще спестя имената за да не кажете, че насаждаме расова и етническа омраза !

Както каза кмета няма турци българи, всички сме наедно, но само дето родолюбието ни е различно, а в Хитрино си имат борец, който е символ на мъжеството и силата и той е Коджа Юсуф, има си музей и огромна мраморна статуя, браво !Музей Дан Колов
Сега да ви кажем за един друг борец, за един друг символ на силата и мъжеството, ама на едни други Българи дето се казва от местните ! През 2011г. спешно се нуждаеше един музей от ремонт !

Така нареченият авариен ремонт за който държавата нямаше пари за да се запази една сграда, един музей !
Добри Българи дариха спасителните 30 000 лева ! Местна фирма върна надеждата, че Българското ще пребъде !
Община Севлиево, село Сенник – къщата на Дан Колов е спасена ! Държавата нямаше 30 000 лева да спаси музеят на Дан Колов, но намери 660 000 лева за Коджа Юсуф !

И докато Бойко Борисов прегръща кмета на Хитрино и казва той е мой брат и си мисля махнахме КОЙ за да седне на неговото място ТОЙ ! И докато тези политици ми приличат на еничари в костюми, честно да ви кажа, на ум ми идват все обидни думи !

И докато се правят паметници на хора с чалми било то и борци, а Българското се погазва и се демонстрира принадлежност на премиера към една друга ВЕРА !

До вчера целуваше ръката на Доган, после пи кафе с Местан и така, и така Бойко Борисов превърна България в БУЛГАРИСТАН !

ВИЖ КАК БОРИСОВ НАПИСА И СЕ ПОДПИСА ПОД ДУМАТА БУЛГАРИСТАН!

Паметник на Дан Колов

Ще завършим с един цитата свързан с великият Българин Дан Колов :

                  „Хари, да си идем в

                    България като нея

                       никъде няма” !

Вярно няма такава държава !

А ти чувстваш ли се силен Българино ?

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.