Бунтове в Раднево + ВИДЕО

Бунтове в Раднево
Бунтове в Раднево

Да припомним :

Протестите в Раднево продължават и днес в социалните мрежи хората си казват „хайде да излезем и днес на алеята да видят, че не сме се отказали“ !
Хората се организират в социалните мрежи за протестни походи всяка вечер, докато не се стигне до справедливи действия и решения.
Те настояват за събаряне на незаконните Цигански постройки в гетото къщи и с най-строги наказания за четиримата Цигани, пребили трима техни съграждани. „Ще започнем процедура за премахване на незаконните постройки в ромския квартал в Раднево“, съобщи кметът Теньо Тенев. Решението е взето от Общинския съвет вчера.

Поводът е ескалиралото напрежение в миньорския град след като заради спор на пътя, четирима цигани пребиха трима младежи.
Само за няколко часа стотици са се подписали в инициирана „Подписка за премахване на незаконните строежи в кв. „Кантона” в Раднево“. Над хиляда души излязоха на протест снощи, в подкрепа на тримата пребити Цецо, Живко и Георги.

Efekt 2

Те извървяха разстоянието от центъра на Раднево до циганската махала и с възгласи „Българи юнаци”, а част от множеството поиска да влезе в квартала. Отсреща пък чакаха цигани въоръжени с вили и лопати, колове и вериги и крещяха „хайде ве, елате ве“!
С огромни усилия кметът и полицията успяха да убедят хората да запазят спокойствие, бяха дадени много обещания на разгневените жители !
Припомняме, че побоят стана на 2 май около 14.30 часа пред фитнес зала в центъра на Раднево. Тримата младежи са бити с бухалки, единият е и с прободна рана от нож.

Тримата са настанени в Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович”.
Най-тежко пострадалият Живко е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ). Той е с прободна рана в белия дроб. Другите двама пострадали са настанени в Неврохирургичното отделение на болницата.

Георги е със счупена челюст, а Цецо със спукан череп. Състоянието им е стабилно. Четиримата побойници – Калчо Д. на 39 г., Антон Г. на 22 г., Динко А. на 23 г. и Стефан К. на 19 години, всички от Раднево, са арестувани.
Повдигнати са им обвинения за опит за убийство на две лица и нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди.
Те остават в ареста за 72 часа по разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предполага се, че днес или утре ще бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража”.

Източник :bulpress.info

Ние от Blife.eu ще добавим и видео, в което се вижда броят на излезлите граждани и заявили, че трябва да се спре циганското своеволие !


Полиция и жандармерия с кучета охраняваха пак за пореден път Българите и пазеха Циганите !
Хората говорят „до кога ще се случва това – утре може да е на мен, на всеки“ казва една майка силно развълнувана !
Хората направиха и много искания !

Вчера имаше извънредна сесия на общинските съветници в Раднево !
Ще започне и процедура по събаряне на незаконите постройки в Гетото !

Какво ли не им обеща снощи Кметът на Раднево само и само да се спре нахлуването и линчът над циганите !
Думите на кметът са „Тези хора ще си получат заслуженото, който направиха този вандалски акт”!
Когато Цветан Цветанов правеше предизборни обещания пред циганите в Раднево да подкрепят техният кмет дали се е замислял за последствията ! Същото бе в Катуница и Гърмен, същото е в цялата страна !
Раднево

Сценарият е всеки път един и същ !
Истината е, че съществуват Цигански наказателни отряди спонсорирани от БХК и от други Ромски фондации неофициално, което ние не можем да потвърдим ! Истина е, че се нагнетява междуетническо напрежение ако Циганите са друга етнос де !

От това печелят политиците и такива партии като га-ДОСТ и по-голямата гадост ГЕРБ !

Раднево Цетан Цветанов

В Раднево хората спонтанно излязоха за да защитят техните съграждани Цецо , Живко и Георги зверски пребити за това, че са Българи и са втора категория хора в страната и за това, че са отнели предимството на Циганите, който са с протекциите на ГЕРБ и са първа категория хора с повече привилегии от всички останали !
Къде е Бъчварова, къде е Борисов, къде са тези, който до вчера им даваха крила на беззаконието и на чувството за недосегаемост и надзаконие заради тяхната партийна принадлежност !
Кметът д-р Теньо Тенев бе сам пред разгневените Българи излезли да потърсят равносметка и справедливост за техните приятели и съграждани !

И след като Цветан Цветанов казваше, че кметът на Раднево се ползва с подкрепата на Бойко Борисов къде е сега Борисов ?
Истина е, че има политически мотиви да се стегнат гетата и да гласуват под строй пак за ГЕРБ! От няколко дни се е нагнетявало напрежение в Раднево, в социалните групи там са публикувани и разнопосочни публикации, който са целели да се нагнети антибългарско и антициганско напрежение докато не се стигне до сблъсък !
Естествено полицията и ДАНС няма да разследват в тази посока, а просто това е поредният политически експеримент или по-точно ход целящ няколко неща :

1-во отклоняване на вниманието на населението от това какво става в парламента и какви закони се приемът !

2-ро консолидиране на Циганите в цялата страна и противопоставянето им срещу Българите и така етническите партии и ГЕРБ като почти такава на която гласовете над 40% са такива – печелят от консолидиране на вота !
Дори кметът не посмя да ги нарече цигани или Роми, а той използваше думите „ТЕЗИ ХОРА”, което показва, че не взима страна на съгражданите си, а на политиката на партията си!

3-то за пореден път ще се тества търпимостта на Българският народ и ще се анализират параметрите, критериите и начините как се разпалват конфликти, как се дестабилизира една страна от службите, а с това ще правят анализи и ще изучават реакциите на населението!
Нима това не е поредната генерална репетиция в страната ни !

Ние от Билайф предава цялата истина с истинските и параметри и думи!
Тази публикация не цели разпалване на расова и етническа омраза, не цели и подбуди към саморазправа и насилие.
Ние знаем, че кръвта не се измива с кръв, а ние знаем, че насилието поражда само насилие, но и знаем, че някой трябва да излезе от ГЕРБ и да понесе политическата си отговорност !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.