Бъчварова дига агенти по селата противозаконно

Бъчварова дига агенти по селата противозаконно


Ръководството на МВР подвежда за възможността да се ползват доброволци-бивши полицаи и военни, срещу селските апаши. Това казаха през Фрог нюз разследващи полицаи, които са добре запознати с нормативната база на ведомството.

Според тях чл. 140 а от Закона за МВР не позволява подобно нещо. В него се казва, че пенсионирани бивши полицаи и военни ще се назначават на трудов договор, като сътрудници с правомощие за охрана на обектите на МВР и за охрана на държавната граница. Това означава, че по закон тези лица нямат никакви правомощия да задържат лица в малките населени места и да се борят пряко с битовата престъпност. Тези бивши служители нямат статут на охранители по закона за частната охранителна дейност.

Има и друг парадокс. За да запълни дефицита на униформени, които се борят с битовата престъпност, сега МВР има план да махне от границата половината командировани ченгета. Така МВР признава за водената грешна политика по отношение на командированите полицаи от вътрешността за страната за охрана на държавната граница, като остави малките и отдалечени населени места без каквото и да е полицейско присъствие.

Efekt 2

Източник: frognews.bg
Сега Бъчваров абсолютно циркаджийски вдига старите агенти по селата – пенсионирани ченгета и пожарникари, техните колеги военни и след като държавата веднъж е казала, че те са непригодни да извършват трудова дейност сега същата тази държава да ги назначи да вършат работа след като е констатирала, че са непригодни, това какво е ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.