Койчо Русев: Няма апокалипсис, има безотговорност

Койчо Русев: Няма апокалипсис, има безотговорност


Безотговорно правителство !
Аз съм възмутен, не помня ситуация, в която и медиите, и местните ръководства, и централното ръководство да се съгласяваме, че има някаква апокалиптична обстановка – апокалипсис няма. Това заяви в интервю за предаването “12+3” по БНР Койчо Русев от УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища АЕБТРИ, който има 47-годишен стаж в транспорта: “Имало е много по-тежки зими и обстановката излишно се представя като апокалипсис. Има региони, в които снегът е 8-10-12 сантиметра и има такива катаклизми, а в същото време в райони с 40-50 сантиметра и в планината няма”..

Според Русев практиката при силен снеговалеж почистващата техника да изчаква е вредна: “Защото така приучваме тези, които отговарят за поддържането, да разчитат на затварянето, да правят по-малко разходи и създаваме проблеми, които при 10 см сняг са изключително сериозни. Не с часове, с денонощия чакаме при 10 см сняг, а ако снегът е 30-40 см, тогава не знам какво ще бъде. Трябва да се създаде график, не три пъти в денонощието, ако трябва 30 пъти да се мине и тази отсечка да бъде почистена, а не да се мисли само за печалбата”.

Русев изрази мнение, че почистващите фирми не осъзнават отговорността, която носят за поверените им участъци: “Научихме тези частни фирми, в които водещ е финансовият интерес, да създават обстановка, че ще има апокалипсис. Какво значи нулева видимост, като се движите нощно време, когато няма никакво осветление има ли нулева видимост, когато има мъгла няма ли нулева видимост”?

Efekt 2

Той направи паралел с почистването на пътищата преди години, когато Главно управление на пътищата е почиствало, без по думите му да се пресмятат разходи и до два-три часа снегът е бил отстраняван, имало е снегозадържане от двете страни на пътя, както и роторни машини.

“Няма място за оправдание, всеки трябва да си свърши работата. Най-голям дял от вината имат тези, които са се наели и на които се плаща”, категоричен бе Русев. Според него вместо да се прехвърля вината трябва да се направи така, че ситуацията със снежните блокади да не се повтаря:
“Това, което се случва и което е резил за България – да затъват автобуси с деца, с чужденци, да не могат хората да стигнат до аерогарите и да не може да се закара хляб. В Северна България от вчера ли е такава ситуацията, в Бургаския район от вчера ли духат такива ветрове… ”
Колко години говорим, че трябва да се изградят подходящи паркинги, вместо през зимата шофьорите на тежкотоварни камиони да престояват с часове при кучешки условия, изтъкна още един аспект на проблема Койчо Русев.
Източник: paragraph22.bg

Ние от Blife.eu ще добавим, че сняг не вали за първа година в България !
Всичко зависи от дали едни хора могат да носят отговорност или не и щом една камара снежинки могат да парализират една страна, една икономика, една държава и честно да Ви кажа България има нужда от нова алтернатива на управление !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.