Бъчварова: Няма етническо напрежение в Раднево

Бъчварова: Няма етническо напрежение в Раднево
Бъчварова: Няма етническо напрежение в Раднево

В началото на месеца министър Бъчварова направи изказване за случващото се в Раднево.
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова призна , че на протестите в Раднево миналата седмица е имало провокатори и също, че конфликтът не е бил етнически, а заради криминален инцидент и натрупано напрежение. „На протестите в Раднево имаше провокатори. Проверяваме кой ги е пратил.

Това не е междуетнически конфликт, а се е случило заради един криминален инцидент и натрупано напрежение. Проблемът е, че се включват хора, които нямат отношение към него“, каза Бъчварова по Нова телевизия.
Лесно е да се говори от страни и да се подменя реалността с видимо удобна на правителството !
Натрупано напрежение?

Кой е ресорът в страната,който трябва да проучва и предотвратява на време такива напрежения и защо се е стигнало до натрупване следва и въпросът дали дългото толериране и партийно ухажване на циганите където и да е в страната не води до това нагнетяване и натрупване ?

Efekt 2

Къде е ролята на МВР и какви са мерките за превенция и предотвратяване на такива натрупвания на напрежение,а нима това не е ведомството за което Бъчварова отговаря? Бъчварова казва, че в зародишът си нещата са заради криминален инцидент склони сме да се съгласим с нея, но само частично !
Нашият цигански тартор има множество криминални регистрации и дузина висящи дела докато потърпевшите не са криминални проявени, което поражда няколко въпроса !

Ако МВР си бе вършело работата и бай мангал бе в затвора нямаше да се стигне така нареченото ескалиране и нагнетяване !
В Раднево има и други криминални деяния за който медиите отказват да пишат !
Това е Полицейското насилие, което цяла България видя по телевизията и нито една телевизия не попита за битите от жандармерията хора и видяхме зверски полицейски щурм с палки и щитове срещу протестиращи между който и възрастната баба на едното бито момче !
Но законът се тълкува само така както им е удобно, само така както ги устройва! Виждаме побой над невъоръжени хора, който имат в ръцете си знамена !

Тази Брутална атака срещу Българското знаме не е ли поругаване на Българският трибагреник ?
Но има и много бити и ранени за това, че са имали неблагоразумието да излязат на протест!
Ако в Гърмен Бъчварова слезе от високият пиедестал и слезе до простосмъртните и говори с протестиращите и чуе техните искания, който между впрочем са едни и същи с тези на хората в Раднево !

Сега стратегията на правителството е друга няма ги политиците да успокояват, а гражданите няма ги и по студията! Патриотите за да потиснат антициганският гняв не видяхме и народните избраници на нито една ПП избрани с гласовете на хората от Раднево и региона! Но пък видяхме жандармерия и не засилено полицейско присъствие, а направо на всяка крачка полицай, видяхме и други неща – водни оръдия и специални части – корпуси командировани на терен в случай на ескалация да бият по-професионално !
Много техника, пожарни и дори според не потвърдена информация са били в готовност да се използват и психотронни оръжия срещу хората както на Орлов мост ! Прави впечатление, че правителството иска да направи показна акция как се потушават протести и да се разбере, че вече всеки протест ще бъде грубо с палки смазан !

Никой не зададе въпросът колко са битите и какво става с тях !
Ами там където има полицейско насилие и грубо превишаване на правомощията, там където се използва груба сила и дори антитерористични тактики виновни полицай няма, а напротив битите се издирват, арестуват, обвиняват ги във вандализъм, хулиганство и какво ли не, завеждат им се дела по бързата процедура и веднага са осъждани с най-голямата строгост на закона !
Случаите не стават достояние на медиите и дори там където има подаден сигнал отговорът е „късмет“!
Какъв късмет?

Този, който те бие ще събира доказателства каквито са му угодни и ще изфабрикува обвинение срещу теб с малко лъжесвидетелстване в съда и лидерите на протестите в затвора !
Прокуратурата ще пледира цялата строгост на закона, а независимият УЖ съд ще Ви награди подобаващо !
Никой не трябва да протестира в страната, забранено е, но още не знаете !
Един от протестиращите бит и газен и благодарение на намесата на брат си е изваден от изпод краката на полицаите за което ние писахме вече ТУК !

Ето и снимки на едно от битите момчета при потушаването на нагнетеното напрежение в Раднево!

Раднево бити

В отговор на Бъчварова за външните провокатори ние от Blife.eu ще кажем, че от цялата страна се стичаха хора за да подкрепят хората в Раднево !
Което тя много добре знае, нали бяха завардени всички входове и изходи и не се допускаха прииждащите от цялата страна, на който онова нагнетено им тежи като камък в гърлото, само че е с друга адресна регистрация !
В социалните мрежи се изказаха много хора от майки и бащи до ултраси, бръснати глави, футболни фенове и рокери, патриоти и хора на който им е писнало да гледат как циганин коли и беси над бащиното им огнище, а от МВР само извършват статистическа и диагностична дейност по измерване на НАГНЕТЯВАНЕТО НА НАПРЕЖЕНИЕТО, а то си има причина и тя се казва Циганските гета, който са източник на криминално поведение, зарази както и източник на проституция, кражби и измами, но са и източник и на гласове под строй на изборите, а тези са и гласовете с който правителството управлява и за да е на власт управляващата хунта за циганите протекции и охрана, а за българите бой с палки от вечер та до зарана !

Ние от Blife.eu уточняваме изрично, че нашите публикации нямат за цел да разпалват расова или етническа омраза нито създаване на изкуствено етническо напрежение . Ние не целим да насаждаме враждебност, ненавист или омраза към определена малцинствена група !

Ние отразяваме действителната обстановка такава каквато е !
Нашето становище е, че никой не виновен, че е роден циганин, Българин, турчин, еврейн или арменец. Виновен става само когато извърши престъпление !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.