Вижте Видеото за инцидента в детската градина (продължение)

Вижте Видеото за инцидента в детската градина (продължение)

Наказания за ръководството на детската градина, в която нахлу въоръжен крадец, няма да има

Ще има обаче серия от препоръки за безопасността на децата и персонала, като на първо място трябва да бъде осигурена жива охрана, каквато липсва в 70% от детските градини у нас. Това не е задължение по закон, а е по желание и възможности на заведението. В детска градина “Вълшебство” са разчитали основно на наблюдение и паник бутони, поставени след предишен обир, разказва в репортаж Нова ТВ. По препоръки на общината освен жива охрана, ще има и нов код за достъп през външната врата и нови правила за родителите, които често се застояват в двора или влизат своеволно из помещенията, когато водят или прибират децата си.

Крадецът, който нахлу в столичната детска градина, заплаши с нож и ограби учителка пред очите на децата, е задигнал две дамски портмонета. Освен потърпевшата от наглото нападение Мариета Чалъкова, жертва на обирджията е станала и друга нейна колежка. За щастие второто престъпление било извършено в стая, където по това време е нямало деца. Пред Нова ТВ заплашената с нож учителка по латино танци разказва за преживения шок. “Още при влизането в салона, където се разигра случката, както аз, така и децата забелязахме, че има фигура зад завесата. Виждаха се чифт обувки Децата започнаха да питат кой е там”, спомня си тя. Крадецът разбира, че е разкрит, и излиза от скривалището си.”Той тръгна към нас, към вратата. Това, което ми каза, е, че явно е объркал детската градина.Искаше да го помисля за родител. Извади нож, съответно ние се свихме с децата, някои навън,други-по-навътре.Бяха се изплашили, разбира се”.

Efekt 2

След кратка разправия крадецът побягва с дамското й портмоне. Портмоне е взел и от дамската чанта на друга учителка в друга класна стая. “Има проявена небрежност от страна на служител при извеждането на децата от групата, която е позволила достъпа на лицето в детското заведение”, коментира Мария Минчева. Самите родители обаче твърдят, че никой не ги е информирал за новите заповеди. Пред репортер на Нова ТВ тази сутрин те настояха за по-надеждна охрана на заведението и по-голяма сигурност. Възмутените майки и бащи заявиха, че са разбрали за нахлуването на въоръжен с нож крадец в градината не от ръководството,а от децата си.”Децата са стресирани.Никой не ни дава никаква информация за случилото се и не знаем дали да потърсим специализирана помощ за синовете и дъщерите си”,оплакват се те.
Източник: vesti.bg/bulgaria/

Вижте Видеото по случая:

Ние от Blife.eu пак питаме защитени ли са нашите деца ?Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator