Вижте какво пита една Българка

Вижте какво пита една Българка

Това написа на стената си в Фейсбук Елена Ваташка! Публикуваме текста без редакторска намеса:

Искам да задам няколко много наивни въпроса:

Защо има левскари, след като турското робство е било време на благоденствие и възход на българите-рая, след като Османската империя била велика и сега нашите съседи работят за нейното пълно възстановявяне, което включва и България, след като Османската империя била нашата “истински родна държава-майка”, която трябвало да уважаваме и било време пак да влеземе под нейното майчинско крило, след като цялото ни национално-освободително движение, включително и делото на Левски, е било напълно ненужно, даже вредно?

Защо има армейци, след като българска армия практически няма. Има около 20,000 хора в униформи заети в почистване на речни корита и спасяване на населението от наводнения и снеговалежи, както и наемнически мисии в чужбина?

Efekt 2

Защо има локомотивци, след като БДЖ е може би най-източваната държавна собственост, разсипана, ограбена и в тежко състояние? Дори и нищожен процент от тази кражба би стигнал за съществуването на всички спортни клубове в България, които по една или друга причина са железничарски по основаване или сливане?

Защо има ботевисти, след като на 2 юни масово не се почита героичната смърт на Христо Ботев, както и на всички загинали за свободата на България, масово в “смесените” райони и гетата не знаят нито кой е Ботев, нито кой е Левски?

И още десетки други въпроси “защо”, на които аз не мога да намеря отговор…

Накрая искам да попитам, възможно ли е да не ни интересува какво се случва с България и същевременно да подкрепяме спорта, просто ей така, от любов към самия спорт? И изобщо възможно ли е да има истински спорт, в нещо, което не е държава? И можем ли първо да изправим спорта на крака, без да възродим държавата?

Вижте какво пита една Българка

Ние от Blife.eu казваме, че тази Българка скоро бе привикана в полицията за сигнал подаден срещу нея, че говорела на езикът на омразата, а тя е дала сведение, че използва литературен език и естествено сигналът срещу нея е подаден от човек на БХК ! Ще следим развоят !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.