Вижте кой Българин спечели грамота от най-големият световен конгрес на илюзионистите !

Вижте кой Българин спечели грамота от най-големият световен конгрес на илюзионистите !


Вижте кой е най-младият илюзионист с награда ! ТОВА Е 15–ГОДИШНИЯТ СИЛВАН ИВАНОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО!
Ученикът от Старопрестолната гимназия по икономика се върна с награда от най-големия световен конгрес на илюзионистите

15–ГОДИШНИЯТ СИЛВАН ИВАНОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ВЪРНА С ГРАМОТА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ СВЕТОВЕН КОНГРЕС НА ИЛЮЗИОНИСТИТЕ, който се е провел в словенския град Марибор. 346 фокусници от различни страни и на различни възрасти са участвали в надпреварата, в която, според регламента, журито дава само по една награда във всяка категория. Останалите отличени илюзионисти получават грамота.
Търновският тийнейджър се е състезавал в категорията „Джуниър“, където е бил най-малкият участник. Силван се представил с 10-минутна програма, в която кулминацията е била манипулация с гълъби. „Така се наричат номерата – манипулации. Има фокуси, има и илюзии. Журито оценява бързината на пръстите ми, артистичността, особено в манипулациите. Всички движения трябва да са точни и премерени, не трябва да има излишни, защото те се наказват от комисията”, обяснява Силван. Гълъбите са му страст от няколко години и той тренира всеки ден, за да стане много добър с тях. Казва още, че всеки фокусник си има свой стил на вадене на гълъби от кърпи, шапки, кутии и какво ли не. Самият той вади гълъб от прозрачна кърпа, после от шал, който първо е черен, после става цветен. И докато публиката гледа как малкият магьосник променя цвета на шала, се появява гълъбът. НАЙ-НОВИЯТ НОМЕР НА СИЛВИ Е ДА ПРЕВЪРНЕ

ХАРТИЕН ГЪЛЪБ ОРИГАМА В ИСТИНСКИ. „О, това е много интересно. Още го тренирам, но идеята е от тази оригама, която левитира във въздуха, да извадя гълъб. Хартиената птица се движи във въздуха като истински гълъб, аз я погалвам и тя оживява”, разказва номера си Силви, но когато става дума за това как точно става това оживяване, започва да гледа дяволито и спира да говори. После сменя темата и признава, че голямата му мечта е да започне да излиза на сцената със своето куче Тоби. Тоби е приятел на Силван от няколко години и малкият фокусник тренира кучето си, за да може да го включи в програмата си. После в номерата му ще участва и… тигър, но това по-нататък.СИЛВАН ИВАНОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО
СИЛВАН ИВАНОВ Е НА СЦЕНАТА ОТ ПЪРВИ КЛАС, КОГАТО ВСЕ СЕ НАВЪРТАЛ ОКОЛО РОДИТЕЛИТЕ СИ. А баща му е популярният маг Красимир Николов, когото всички познават като Мистър Ник. Преди години той работил заедно със съпругата си Боряна, която била негова асистентка. Днес тя си има своя счетоводна кантора и съставя програмата на Силван. Той започнал да прави фокуси, когато бил в трети клас, и вече седем години забавлява малки и големи. Сега е ученик в Старопрестолната гимназия по икономика и учи банково дело. Не прави фокуси в училище, за да преписва на контролни, но забавлява и съучениците си, и учителите си, лятото прави фокуси по морето, а през годината представя Велико Търново и България по международни фестивали и печели награди. Няма действащ илюзионист, който да не е искал да му бъде учител в магията, но Силви продължава да работи с баща си. Тийнейджърът признава, че няма никакъв спомен от първите си изяви, знае от разказите на родителите си и от останалите снимки, че е бил дегизиран като Хари Потър. Помни първия си фокус, който научил от баща си. „Фокусът е да превърна книжка с бели листи в албумче с цветни рисунки. Моливът ми е магически, рисувам – става. После имам магическа гумичка и пак започвам отначало, няма всеки път нова книжка да купуваме”, усмихва се Силван. А първата му манипулация била левитация с пинг-понг, което значи, че топчето увисва във въздуха.

Efekt 2

„Истината е, че и този занаят, като всички останали, се краде. Гледаш внимателно и след това дълго време тренираш упорито, за да станеш ловък и така да излъжеш хората, че те да ти ръкопляскат и да ти благодарят за илюзията”, казва баща му Мистър Ник. Той също е участвал в Световния конгрес на илюзионистите в Марибор и е спечелил грамота в своята категория, която се нарича „Комеди“.
НОМЕРА НА КОПЪРФИЙЛД ИМА В ПРОГРАМАТА СИ МИСТЪР НИК И С ТЯХ ЗАБАВЛЯВА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ. Казва, че през годините е разбрал едно – фокусите не са само за деца, които празнуват първи, втори или пети рожден ден. Илюзиите могат да бъдат истинско удоволствие и за хора на 101 г. Затова въпреки трудностите в това изкуство Красимир не спира да купува фокуси, да се учи от по-добрите, да измисля илюзии, да пробожда тялото на асистентката си с луминесцентни лъчи, да вади на сцената маса с два женски крака, към които липсва тялото, да разбърква карти пред публиката си и после да вади най-специалната от тях.
Колко точно фокуси, илюзии и манипулации знае, той отдавна е престанал да брои. Сега се опитва да научи и сина си на всичко и очевидно се справя прекрасно, защото тийнейджърът вече е идол сред своите връстници в града и в страната. Силви всяка година участва в Международния фестивал на илюзионното изкуство – магична среща „Златна котка”, и всяка година печели. От последното издание през април се е върнал с две първи награди – едната като солов изпълнител, втората – заедно с асистентката си Дария Караиванова. Силви и красивата Дария Караиванова се срещнали преди две години, когато тя била на 12. Дари започнала да дели времето си между тренировките със Силви и тренировките в залата по спортна гимнастика. И вече две години двамата са чудесен екип.
„Да работиш с асистентка, е много отговорно. В нея се съдържат част от фокусите, тя участва в илюзиите, затова е важно да е честна, да не иска да провали фокусника, да е концентрирана и ловка. Затова тренираме с Дария всеки ден”, казва Силван. Двамата толкова добре са се сработили, че няма нужда на сцената нито да си говорят, нито да се гледат. „Е, веднъж нещо ми се обърка с един фокус и аз трябваше в движение да направя друг, за да не разбере публиката, че имам проблем. За да скрия гафа от хората в залата, втрещих Дария, която ме гледаше на сцената така, сякаш ме вижда за първи път”, смее се Силван. После казва още, че освен всичко това, на сцената той трябва да има красив, ефектен и удобен костюм. За Марибор заминал с фрак, в който прилича на Малкия принц. Идеята за фрака била на майка му, но изпълнението е на Атанас Парушев, който работил напълно безвъзмездно за момчето.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪПО ИЗКУСТВО Е ИЛЮЗИЯТА, ВСЯКА МАГИЯ СТРУВА МНОГО ПАРИ. Повечето неща, с които Силви работи и се упражнява, семейството внася от Лас Вегас или Хонконг. Освен това в България местата, на които фокусниците могат да се изявят, са само две – едното е Габрово, а другото състезание за магии е Балканската магична среща в София, на която Силви също ходи. Скъпо е и обучението, признават родителите на Силви, а и е трудно да намериш къде и при кого да пратиш прохождащ магьосник у нас. Затова, докато били в Марибор, Силви и баща му се включили в практическите семинари. В тях действащи световноизвестни илюзионисти показват една от илюзиите си и обясняват как точно се прави – тренировките, движенията и тънкостите, до които са стигнали по време на работа по илюзията или фокуса.
Сашка АЛЕКСАНДРОВА
Източник: borbabg.com
Ние от Blife.eu Можем да кажем само едно-голямо браво на нашият Български магьосник ! Благодарим ти, че прослави България с пожелание за много успехи в личен и професионален план !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.