Виктория Радева ни направи първи в Европа по шах

Виктория Радева ни направи първи в Европа по шах

За Виктория Радева е говорено и изписано много

Талантът на шахматната ни надежда блесна още преди няколко години, когато в Бразилия стана световна вицешампионка за деца до 10 г. Миналото лято пък състезателката на ШК Спартак с личен треньор Спас Кожухаров грабна титлата на ускорен шах при 13-годишните на световното ученическо първенство в гръцкия Кавала. 2015 г. също донесе много успехи на Вики.

На европейското по блиц и ускорен шах в Нови Сад отличничката от хуманитарната гимназия завоюва два бронзови медала, като с по-голяма стойност безспорно е този в ускорения шах, тъй като бе спечелен в групата до 18 г. За отбелязване е и силното представяне на пловдивчанката на европейското и световно по класически шах съответно в Пореч, Хърватия и Порто Карас, Гърция. Там шахматната ни надежда стана 9-а и 10-а в много силна конкуренция. Преди това обаче Вики грабна титлата в шампионата на Европейския съюз.
Източник: www.marica.bg/

Efekt 2

Ние от Blife.eu с радост споделяме тази блага вест с Вас! Искаме да пожелаем много успехи в личен и професионален план на Виктория Радева и Спас Кожухаров! Благодарим Ви, че прославихте България!

Екипът на Blife.eu горещо Ви приканва да споделяте тази блага новина на стената си във Фейсбук! Нека се знае, нека се гордеем !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.