Шериатската полиция скоро и в България

Шериатската полиция скоро и в България

Германски съд позволи шериатската полиция

Немски съд реши, че ислямистите, патрулирали по улиците на град Вупертал, носейки светлоотразителни жилетки с надпис “Шериатска полиция”, не са нарушили закона и няма да бъдат съдени, предаде Би Би Си.

Деветимата бяха арестувани през септември 2014 г., след като обикаляха улиците на западногерманския град с оранжеви жилетки, казвайки на минувачите да не посещават дискотеки, казина и барове. Според съда те не са нарушили нито наредбите за униформи, нито за публични събирания.

Efekt 2

Групичката салафити – крайно консервативни ислямисти – включваше и Свен Лау, проповедник, чийто паспорт беше отнет тази година, след като посети Сирия. Оттам излезе негова снимка как той позира до танк с калашник, увесен на врата. Той е заподозрян, че се опитва да вербува мюсюлмани, които да се включат в боевете в Сирия и Ирак, като преди време е лежал в затвора. По негови думи е посетил Сирия през 2013 г. като част от хуманитарна мисия.

Появата на групичката във Вупертал, намиращ се в рурска област, предизвика остри критики в Германия. В интернет дори се появи видео, показващо действията им. То обаче беше осъдено от Централния мюсюлмански съвет на Германия като “вредно за мюсюлманите”.

Мъжете освен това са носили знаци на английски, на което пише “Зона под контрола на шериата”. Според “The Local” областта, в която се намира градчето, е смятана за люлка на ислямския фундаментализъм в Германия. Редица немски бойци на ИД са дошли именно оттам.
Източник: offnews.bg/

Шериатската полиция скоро и в България

Мъжете носят оранжеви облекла, върху които е написано “шериатска полиция”. Очевидно те се възприемат като своего рода нравствена полиция на исляма, защото патрулират край дискотеки, барове и ресторанти, като агитират посетителите им да се откажат от алкохола, цигарите и нощния живот. Заговаряни били дори посетители на магазини, на които ислямистите разяснявали “правилните” принципи на поведение. Според съобщения в германските медии, членовете на “шериатската полиция” са млади хора на възраст между 19 и 33 години, които казвали, че подобни акции в бъдеще ще има и в други германски градове.

Влиятелният салафитски проповедник Пиер Фогел похвали акцията на “шериатската полиция” и в интернет призовава и други мюсюлмани да последват примера от Вупертал. Той обаче се дистанцира от понятието “шериатска полиция”. “Казвам на всички мюсюлмани – въведете я и във Вашия град, но не възприемайте името “шериатска полиция”! Измислете нещо по-добро, защото ние не сме полиция”, заявява той във видеопослание, разпространено във Фейсбук. Пиер Фогел помести и своя снимка със салафита Свен Лау, който е инициатор на акцията във Вупертал. Самият Лау заяви в публикувано в интернет видео: “Нашата цел е да измъкнем хората от блатото. Младежите са затънали в грехове, дроги и проблеми”.

“Шериат на германска земя няма да има”!

“Ние няма да позволим на екстремистите салафити да заплашват инакомислещите в обществото. Самозваните пазители на нравите нямат никаква легитимация”, казва говорител на вътрешното министерство на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Федералното правителство определи акцията като провокация. “Шериат на германска земя няма да има. Никой няма право да очерня доброто име на германската полиция”, заяви министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер пред вестник “Билд”.

Министърът на правосъдието Хайко Маас подчерта, че единствено държавата е тази, която отговаря за съблюдаването на реда и законите: “Няма да търпим каквито и да било нелегални паралелни организации”, подчерта той. Централният съвет на мюсюлманите в Германия остро осъди акцията във Вупертал и се дистанцира от извършителите: “Тези хулигани не говорят от наше име. Те злоупотребяват с нашата религия и с безсмислената си акция вредят на всички мюсюлмани”, заяви председателят на Съвета Айман Мазиек.

Вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер разпореди оранжевите жилетки на радикалните илямисти да бъдат иззети, ако те отново се появят с тях на обществени места. Полицията обаче засега не е арестувала никого. Започнало е разследване срещу 11 души за нарушаване на правото на събирания. Партията на Зелените също приветства намесата на полицията. “Трябва да взимаме насериозно подобни ислямистки изстъпления, а не да им даваме възможност да се разрастват”, заяви говорителката на Зелените по въпросите на вътрешна сигурност Ирене Михалич.

Шериатската полиция – достойна за съжаление

Идеята на мюсюлманските фанатици да утвърдят шериата по европейските улици не е съвсем нова, припомня вестник “Генераланцайгер”. Тази тенденция се забелязва още от 2013 година насам – първоначално в доминираните от мюсюлманите квартали на Източен Лондон. Сега се прехвърля и в Германия. Мотивите на тези радикални привърженици на исляма са ясни. Западът постоянно се подиграва на носенето на фереджета, бурки и буркини /специални бански костюми за мюсюлманки, покриващи цялото тяло – б.ред./.

“Шериатската полиция” сега се опитва да изземе инициативата в свои ръце и да ни наложи своята ценностна система, пише коментаторката Жасмин Фишер и допълва: “Човек може да води идейни и религозни спорове, но толерантността е един от фундаментите на Запада. Все пак, място за паника няма. В крайна сметка самозваната “шериатска полиция” е жалкият опит на едно поколение от млади мъже да намери своето място в днешния сложен живот.
Източник: www.dw.com/

Ние от Blife.eu ще добавим, че не е далеч времето когато и в България ще се налага другият морал! И понеже нашето протурско правителство, което зависи от ДПС ще се съгласи неохотно да има и в България Шериатската полиция, която да ни превъзпитава в техните норми и правила! Дори и някой патриотична организация да заведе дело против това българското законодателство ще се позове на практиката в Европа и това ще легитимира новата нравствена полиция!

Но ако бъдат направени граждански патрули, който да опазват Българското те ще са забранени и обявени за нелегитимни като се позоват, че единственият легитимен орган е МВР! Ех скъпи съотечественици да очакваме Шериатската полиция скоро и в България! Така е за жалост само Бог да ни пази в тези тежки времена, защото няма кой друг !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.