Интелигентността е виновна за по-малкото приятели

Приятели

blife.eu

Според последно проведената анкета в в Университета „Корнел” в САЩ, интелигентността или по-високото IQ на един човек, води до това, че имате по-малко приятели. В анкетата са се включили над 2000 души, които са споделили, каква е бройката на техните приятели или познати, с които през последните 6-12 месеца са споделяли личните си проблеми.

29% от анкетиираните са посочили повече от 2-ма души, 18% – 2-ма, 48% – само 1 и 4% са отговорили на въпроса, че не споделят с никого проблемите си и детайли на личния си живот.

Efekt 2

Анкетата сочи, че днешния средностатистичен човек има по двама приятели, с които може да сподели и да обсъди своите лични проблеми.

След като тези данни били съпоставени успоредно с коефициента  на интелигентност IQ на участниците в анкетата, се определило, че колкото е по-висок е той, толкова по-малко приятели и близки имаме, с които споделяме личните си проблем, като тази тенденция се забелязва по-силно при слабия пол.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator