Вредно и полезно

Вредно и полезно

Учените доказаха, че сланината е изключително полезна!

Оказва се, че сланината е сред най- полезните продукти. Тя не само, че не е вредна, но е изключително ценна през зимния сезон, тъй като значително засилва защитните функции на организма. Репродуктивните процеси могат да се подобрят именно чрез консумирането на сланина.

Като източник на много ценни мазнини, тя съдържа и ред витамини като А, В1, В2, В3, В6, В12, D, Е, както и минерали като калций, магнезий, цинк, желязо, фосфор, селен и др. Този обичан от българите продукт има три пъти по-малко холестерол от кравето масло например и има свойството да премахва лошия такъв.

Efekt 2

Комбинирана с чесън, сланината се превръща в енергийна бомба, която ще ви помогне да се преборите с вирусните състояния. Освен като мезе обаче, можете да използвате сланината и като лек срещу шипове,разширени вени, болки в крайниците.

От свинската мас, което си е претопена сланина се правят много кремове и се използват като мазила за лекове на рани и кожни заболявания и тя подхранва кожата на човека!

Ние от Blife.eu ще припомним думите на премиера Бойко Борисов по темата за сланината :

Ние ще толерираме ли като общество тези хора, които благодарение на това, че се правят на бабаити, трябва да извадим за тях стотици милиони? За това, че той иска да е бабаит. Това иска да внуши министър Москов. Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечение“, каза още премиерът.

Той уточни, че това е първопричината за високата смъртност и големия брой инфаркти и инсулти. Според Борисов е необходимо да се изградят навици и култура, с което се въвежда и данък “Вредни храни”. Искаме да напомним на Борисов, ЧЕ именно сланината е съхранила Българският народ през 500-те години Турско робство! И това, че от коалиционният им партньор ДПС го притискат да извадят свинското и сланината от менюто в детските градини и училища е друг въпрос, но няма как да извадят един хранителен продукт, който от хилядолетия е присъствал на Българската трапеза !

Няма как да променя хранителните навици на една нация и да ги подменя с други! Това не е гаф или некомпетентност, а това е политика, която е свързана с друго вероизповедание различно от официалното на страната ни !

Някога дори нашите прапрадядовци и баби са използвали сланината като средство за защита като са вързвали по едно парче на чучурите на чешмите и на котлите на кладенците и по този начин Турското население е нямало от къде да си напълни вода и дори са се изселвали от даден регион защото чрез сланината те са разбирали че тук не са желани ! Кое е вредно и полезно преценете сами дали ГЕРБ и ДПС или сланината и винцето !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.