Време е за радикална демокрация

референдум Време е за радикална демокрация

Време е за радикална демокрация

Кучетата си лаят, керванът си върви !
„Властта произлизала от народа” това са глупости на търкалета !
„Глас народен, глас Божи”, но в свят на безбожници това не е важно!
700 000 Българи се подписаха на Референдумът на Слави и какво от това, какви са тези имена, цифри, ЕГН-та и с две думи статистически погледнато това са само листове хартия, а ПРАВИТЕЛСТВОТО КАЗА НА НАС НЕ НИ МИНАВАТ ТИЯ!

Президентът е избран от народа или с други хартии и все пак на длъжност или пост явно е много прост, нали той олицетворява своят народ, а върви против народната воля значи има тука заповед от хунтата на „ИМАМЕ ВОЛЯ ”!

Та в този ред на мисли взехме да си мислим, че съдът в страната е такъв зависим или по-точно независим не знам нещо се объркахме. Ако е зависим от управляващите работата ни е много зле, ако пък е независим и от него нищо не зависи работата е още по-зле !
Та кораба потънал и ние за байрака се сетихме, а май е време да запеем „кой уши байрака, кой му тури знака”!

Efekt 2

Шефовете на полиция да бъдат избирани от народа:
Конституционалистите са решили да не допускат и въпроса за прекия избор на полицейските шефове. “Няма как да стане това в система като българската“, твърдят от съда.

Така е няма как да стане, защото в една реклама се казва, че хванеш ли занаята в ръце хванал си всичко и с две думи, който назначава Шефовете на полициите в страната той притежава всичко, той следи дали в изборният ден всичко по неговият план график и как протичат изборите в страната, той пази избирателните секции, той пази чувалчетата и той може да ги подменя или сменя където и както си поиска !

Важно е този дето назначава да не бъде свалян и за каква демокрация става дума само !
Намаляване броят на депутатите :

Парламентът реши да пусне и шестте въпроса, предложени от “Шоуто на Слави”, без да ги редактира, макар повечето депутати да бяха наясно, че част от тях са проблемни.
Питането за намаляване броят на народните представители от 240 на 120 също ще бъде отхвърлено, като аргументите на конституционалистите ще третират най-вече представителността.
„Водещо в решението ни ще бъде съотношението на един депутат и броя на избирателите, които го изпращат в Народното събрание“, казаха от КС, без да дават повече подробности.

Римската Империя е била много по-многобройна ама не е имала толкова сенатори !
По-малкият брой депутати може да означава само едно – нови партии в НС и може да означава повече работа, а те милите народни избраници не им се работи. Има комисии в народното събрание, който не са се събирали 6-8 месеца, но какво от това! Какво от това, че се трупат сигнали, молби и жалби, какво от това тези хора са с имунитет и те са над закона, над всички, над народната дума и над народната воля дори !

Бизнесът с индулгенции не е от вчера и 240 са индулгенциите, който се продават, но разбира се желаещите са много повече да получат депутатска карта, но уви !
Как така ще променяме Конституцията и ще намалим броят им, как така? Ами така както се променя Конституцията заради дребно угодни неща свързани с някой партии било то за имената им например и за патентованите им абревиатури !

Електронното гласуване било вече предмет на дискусия и било гласувано за него да ама Народната воля къде е?
Народната воля не трябва ли когато суверенът говори и всички да замълчат!
Референдум в Крим, референдум в Великобритания, а в България може, ама само такъв какъвто устройва статуквото, само такъв какъвто им е угоден !

За каква уродлива демокрация става дума, за каква ти пряка демокрация и пряка до толкова, че ПРЕЦЕДЕНТЪТ вместо да говори от името на народът се опитва да му запуши устата! Вие искате промяна, така е събирахте се, подписахте се и говорим, дискутираме, а една надежда за промяна една искрица, че зависи нещо от нас, а то не било точно така !
Уж сме парламентарна република, а май сме били президентска или конституционна или мафиотска не знам и всичко друго сме, но не и република !

Обръщам се към тези 700 000, който се подписаха, Вие ще позволите ли това ?
Всеки път когато оставяме неправдата и несправедливостта да победи ние учим себе си да се примиряваме и да не се борим докато станем непоправими роби докато загубим съпротивителните си сили, докато се предадем, докато загубим собственото си АЗ, докато станем безлични прашинки от прахта !

Парламентът-прие-оставката-на-Бойко-Борисов-и-неговото-правителство

Какво ще направим, какво, 700 000 хиляди срещу шепа безродници ?
Време е за радикална демокрация, време е да се събудим !
Време е да кажем „ние сме държавата, ние сме властта, ние сме народът и тези, които решаваме сме ние и трябва да покажем сега в един глас” !

Те казаха „имаме воля да властваме” и го правят като погазват дори 700 000 еднозначни мнения!
Мнозина от Вас ще склонят глава и ще кажат „една птичка пролет не прави”, но ние ще кажем, че сега трябва да сме сплотени, защото пък „един петел цяло село буди”!

Бъдете петелът на Вашата улица и говорете за референдумът като споделяте на приятели, роднини и бъдете петелът на Вашата улица !
Значи по конституция народът е суверен и властта произлиза от него и за него.
Конституцията не е свещена крава и ако народът иска намаляването на депутатите на 120, Конституцията трябва да се промени.

Защото ние сме народът, ние сме суверенът и ние сме властта !
Време е за радикална демокрация, време е да изхвърлим боклука от властта !
Време е за нова алтернатива на управление !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.