Връх Рожен очаква над 300 000 души на националния събор

Връх Рожен очаква над 300 000 души на националния събор
Връх Рожен очаква над 300 000 души на националния събор

След по-малко от седмица емблематичните роженски ливади ще се превърнат в центъ на българската музика и традиции. Националният събор ще бъде открит с над 20 гайди, а чалгата ще бъде забранена. За мащабното събитие се очакват над 300 000 души.

Най-малките гайдари вече усилено репетират за главната си роля в роженския събор. Някои от тях ще свирят пред многохилядната публика за втори път.
Начело на гайдарския състав ще застане легендарният в Родопите Костадин Илчев, ръководител на оркестър „101 каба гайди“, съобщи Нова.
Близо 400 състава ще се изявяват на три сцени по време на мащабното събитие.

Огромен български трибагреник ще бъде разпънат на площ около 8 дка. За направата му са били необходими 4 месеца.
Търговци и хотелиери очакват многократно увеличение на печалбата.
Те споделят, че съборът оживява бизнеса. Хотелите и къщите за гости в целия регион вече са резервирани. Организаторите съобщават, че на ливадите ще има палаткови лагери и автобуси, за да се избегнат миналогодишните огромни задръствания.
За охраната на събора ще се грижат над 200 полицаи и охранители.

Efekt 2

Източник: economic.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.