Връщат ли сe мутренските времена ?

Връщат ли сe мутренските времена ?

Завръщат ли се мутренските времена ? Май има такава тенденция !

Аспектите са два: първият е нагли грабежи на банки, на инкасо автомобили, въоръжени обири на бензиностанции и магазини, а МВР се държи като статистически институт и само образува досъдебни производства срещу неизвестни извършители и като такива приключват без да са открили извършителите.

Бизнесът също е на нокти – колко бизнесмени са убити за поредното тримесечие, а ако се провери и историята на прехвърлянето на бизнесът им, който все пак минава през нотариус и следи остават биха разбрали и кой седи зад убийствата на бизнесмените, но както казахме МВР има само статистическа дейност в момента ! Всеки ден в пресата изтичат случай на посегателства над фермери и земеделци, който след опита си да защитят имущество и продукция остават в ареста докато крадците си делят парата с някой от тези по статистиките по региони !

Efekt 2

Рекетът придоби съвсем други измерения вече става културно с данъчни, НАП, агенция митници и ред друг контролиращи органи на потоците на сивите пари ! И така ще е нали самата система на управление придоби съвсем друг модел на управление и той е моделът на СИК наложен от изпълнителният директор на страната ни – Борисовият Бойко !

Но мутренското си има и добра страна! От известно време МВР са извършили една статистика на проверените охранителни фирми от която става ясно, че данък спокойствие се завръща по малките населени места . „Стандарт” вече писаха за гардове, който пазят имоти във Враца срещу месечна такса от около 10 лв. за обитаема къща и двойно повече за постройки, в които не живее никой. Бизнесът е силно развит в региона, особено в малките населени места, заради битовата престъпност, показа проверка на 172 регистрирани охранителни фирми в областта.

Десетки села се ползват от услугите на частните гардове. Врачанското село Три кладенци е едно от първите, които въведе практиката за охрана в селото. От тогава досега битовата престъпност в населеното място е близо до кота нула. От областната дирекция на МВР във Враца съобщиха, че нито една от охранителните фирми, която извършва дейност на територията на областта, не осъществява персонална охрана на лица. Оказва се, че всички фирми на територията на Врачанско са редовни и няма нито един отнет лиценз. След разпоредената от главния секретар на МВР Георги Костов акция за проверки на фирмите за охрана във Враца бяха съставени 3 акта.

От полицията във Враца поясниха, че те са съставени на лица, които пазели на входа на нощен клуб в града. Та фирмата по статистиките се отчете и на това ниво сега контролът над тези мутри пак става през проверки дали службата се носи и дали се отчитат мутрите на правилната партийна каса, защото иначе си загубват лиценза! След всичко това поне в малките населени места има вече мир и покой ! Живущите в гетата се оплакват, че когато са съветвани, от охранителите не им обръщали внимание и от полицията, а вече в много региони гастролът на престъпност е прекършен с думите там не ! И ако плащаме над 30 лв на СОТ за охрана на имот то днес коравите момчета вършат по добра работа.

Има не само статистически ефект, а и назидателен и образователен за някой прослойки ! 20-30 лв.на месец и по селата има ред и спокойствие ! Време бе някой да сложи ред там където правителството се сеща само по време на избори, там където също живеят хора, а тези хора наричани селяни да тези селяни, който зареждат торбите с буркани всяка седмица на онези граждани, който пък са забравили, че именно там на село са техните майки и бащи, техните дядо и баба, който ги отгледаха и порастоха, а те също имат нужди и една от тях е да си посрещнат старините спокойно с достойнство, а не да си подпират врата вечер и да заспиват със страх някой да не дойде да ги изнасили и убие за мизерната им пенсия от 150 лв. Да заспиват всяка вечер само с едната молитва към Бог да ги пази !

И ако Мутра бодигард охранител за някой звучи някак си престъпно то има места в който тя е всичко за хората, тя е справедливост, тя е ред, тя е и тази, която ще им се притече на помощ и ще им донесе покупки и лекарства, тя се превръща в нещо като синоним на надежда за оцеляване ! Време е някой да сложи ред в тази държава щом правителството нехае нека са момчетата с надпис ОХРАНА на гърба!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни, истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.