В царството на циганите

В царството на циганите
В царството на циганите

Циганията ни залива от всякъде …..
Боли ме главата като гледам какво става в страната !
Цигания на където ми видят очите, цигания казвам ама натурална кат роми, кат мангали накацали по кафенета и като грабливи птици, ама не прелетни !
Къде изчезнаха Българите? Няма ги вече сякаш тук-таме по някой друг дето в земята гледа отчаян, обгърнат в грижи и неволи с кахърен поглед броди !

Циганите не работят, а се забавляват ту се карат викат и крещят и тлъсти ромки с два ката злата по вратовете носят пълни торби с мезета !
Цигани нещо въудошевени търкат лото пред пеевската лавка и хвърлят с лекота не мъчени пари !
Покрай тях старица мина с носна кърпа вързана като вързоп и стотинки стиска здраво милата старица за хляб и мляко !

Свела поглед в земята милата старица, работела за таз Родина в бригадирските движения строила тя заводи и комбинати, била е на бригади да се прибере продукцията от лозята, изучила си тя децата, а днес самичка е горката няма кой къшей да и подаде, няма кой, няма кой!

Efekt 2

Да падне там на пътя няма кой ръка да и подаде. Наближава хипермаркета старата жена, а пред нея тлъсти Ромки с пълни чанти с какво ли не излизат от маркета. Спря се милата старица изчака ги културно да преминат и отвори си ръката с трепет кърпичката малка развърза да си приготви точно тя стотинки !

Група малки мангалета с колелета надули чалга от скъпи телефони спряха се до магазина и едното шапката си обърна с козирката на страни присмя се и блъсна на старицата ръката пръснаха се стотинките на земята. Падна милата на земята, разплака се и събира си стотинките на хората в краката, а циганчета и се присмяха и влязоха в магазина !

Тази старица мила намери сила, изправи се на крака, обърса си сълзите с обратното на лявата ръка и пое си въздух и издиша и влезе в магазина да си купи хляб без мляко, защото част от дневната и дажба остана на земята! За това ли работила горката ?

Гледам от страни и си мисля с как се изроди народа някога всеки би подал ръка на таз старица !
Някога всички цигани работеха и данъци си плащаха, имаше ред и дисциплина, а сега държавата ги храни и дори им плаща за някаква си интеграция !

Държавата им плаща даже здраво за разплод !
Всички не работят, крадат и правят далавери нещо с което се обяснява всеки изкаран лев, но не с труд !

Навсякъде хазарт, чалга, цигари, алкохол и наркотици от това се издържат корумпираните политици !
Загубихме човещината, човеците и всичко на което викахме Родина !
Навсякъде маймуни и заприличахме на зоологическа градина, в която живеят предимно примати като пирати грабят и крадат живеят си на воля, а останалите теглят в неволя!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.