Гигински манастир: Господни индулгенции, търговци в храма и Борисов с мутренски дела

Борисов
Борисов за КТБ Цветан Цветанов

След скандали свързани с Гигинският манастир

Софийска митрополия назначи за ръководител на манастира йеромонах Никанор, който зае поста на досегашния игумен Евгений.
Така църковните власти се надяваха да внесат мир в обителта, но това не се случи.
През миналата седмица конфликтът между двамата Господни служители отново ескалира, макар че те не живеят на едно и също място.
Борисов
Евгений, който от дълго време пребивава в т.нар. исихастирио (на български би трябвало да означава постница – б. р.) в с. Смиров дол, и негови чада заявяват, че са били нападнати от хора, изпратени от Никанор, за да изгонят стареца от сградата, в която живее, и да му вземат всички лични вещи.

Кой не зачитат волята на Софийска митрополия ? Тук има и самоуправство от страна Евгений. Йеромонах Никанор отбелязва, че в исихастириото е останало още църковно имущество вкл. два малки трактора, камион и друго селскостопанско оборудване.
Предстои всичко това да бъде върнато в Църногорския манастир, но се търсят начини да не се стига до ескалиране на напрежението между двамата Божии служители !

Efekt 2

Никанор е духовно чадо на Евгений и те заедно започват възстановяването на Гигинския манастир преди години.
Милиони левове от европари, държавни субсидии и дарения бяха вложени в сградите и стопанството на светата обител. В последните години между двамата настъпва дълбоко разделение, което доведе до пълния разрив между тях.
Кой вкара дявола в църквата, кой създаде разколът и интригите и имат ли те политическа връзка? Според нас и разследващият екип на blife.eu нещата могат да бъдат погледнати по друг ъгъл и така те придобиват съвсем различно измерение ! Всички знаем какво стана с КТБ и след грандиозният по размер и наглост пак грабежът си продължава ! Предприятия сменят собствениците си, заводи се търгуват и стотици са фирмите, който сменят своят собственост и собствениците си, но за това нито една медия не говори !

Борисов
Все едно нищо не се е случило !
Но и тук се случва нещо, което не е по-различно от случващото се до сега в България от както Бойко Борисов е на власт !
А знаете ли, че в Гигинският манастир е дарител и ктитор Цветан Василев !

Гигинският манастир, в който като ктитор е изографисан бившият собственикът на КТБ Цветан Василев се прочу като силна духовна обител, но и като производител на биохрани. Монасите, сред които бивш финансов брокер на „Уолстрийт“ и друг, дошъл от Света гора, спечелиха финансиране по програма САПАРД и сега отглеждат 80 биволици в модерна ферма.

Обителта бе в руини допреди 10-ина години, но бе възстановена с енергията на монасите и с дарителски акции.
Помощи се получават и от правителствата на тройната коалиция! Сега когато се щави Цветан Василев от правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов ние от blife.eu се питаме кой пусна търговците в храмът и нима търговците не изградиха храма? Кой прати мутрите в храма и как така почеркът ни е познат – все един и същ е силов по мутренски – с натиск, рекет и репресии !

Цветан Василев е помогнал да се създаде нещо хубаво и за да пребъде са намерили начин то да се дофинансира от себе си – Биволици гледат еко продукти и създават !
По принцип приоритетните бизнеси на Бойко Борисов и Цветан Цветанов са трафик, канали, наркотици, рекет, шантаж и изнудване и имат си и медии, който мълчат за това, което се случва в Гигинският манастир !

Цялата информационна и медийна машина не смята, че това е важно!
Ние от blife.eu смятаме, че това е показно как работи ГЕРБ на духовно ниво !

И ако Цветан Василев е направил нещо за душата си и е оставил името и образът си като дарител и е изографисан при квесторите, то Бойко Борисов преди СИК и след СИК все си остава мутра с мутренски манталитет, действия и похвати !
При Борисов не става дума за духовно падение, защото е нямало такова извисение и всичките му прояви свързани с Българската Църква са поредният ПИАР за да заблуди миряните, че той е на страната на Християните !

Дали нашите мутри искат да влизат в бизнесът с Биволско мляко ние не знаем, но се подразбира връзката на единият и на другият с тази обител !
Бог да пази България ако нашите хипотези са верни!

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.