Глоба за Здравко Здравков.

Глоба за Здравко Здравков.


Здравко Здравков.

Общинари събират пари за главния архитект на София Столичните общински съветници ще събират пари, за да платят 13 хил. лв. глоба, наложена на главния архитект на София Здравко Здравков. Той бе санкциониран от Върховния административен съд, защото не разреши на НИКМИ да издигне 44 етажна сграда на бул. “България” и бул.

“Петко Тодоров”. Събирането на парите е по инициатива ГЕРБ и бе съобщена от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Той се аргументира с това, че с отказа си да изпълни съдебното решение арх.

Efekt 2

Здравков изпълнява решение на СОС. С него се прекратява производството по одобряване на подробен устройствен план за имота, който по общ устройствен план е отреден за озеленяване. Общинският съветник и председател на Патриоти за София – ВМРО и “Атака” Карлос Контрера заяви пред „Труд“ че ще се включи. „Аз лично като общински съветник и цялата „Политическа група 5“ заставаме зад главния архитект Здравко Здравков.

Още повече, че това е решение на Столичния общински съвет срещу решението на съда, което ние смятаме, че не е правомерно. Така че категорично се присъединяваме, даже бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка“, каза пред „Труд“ общинският съветник от „Политическа група 5“ Симеон Славчев.
Автор: Таня Дачева
Източник: trud.bg

Призовавам цялото общество да се включи в морална битка, която водим.

Това казах днес пред вестник Труд във връзка с наложената от Върховния административен съд глоба на главния архитект на София арх.

Здравко Здравков.
Глобата е за това, че Столичният общински съвет и главният архитект не разрешихме на НИКМИ да издигне 44 етажна сграда на бул. “България” и бул. “Петко Тодоров”.

Припомням, че според Общия устройствен план на Столична община, приет от СОС, същият терен е отреден за озеленяване и изграждане на църква.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.