Граничар за студ се стяга !

Граничар за студ се стяга !

Преди няколко месеца граничари излязоха на протест заради условията в който работят!

Граничарите на българо -турската граница, е дежурствата им от 12 часови отново да са 24 часови, защото тe всъщност са до 15 часа, а понякога са били до 27 часа на границата, разказа служител от Малко Търново.
В 6,20 се качваме на служебния микробус в 8,20 пристигаме на работното място. И съответно пътуваме 16 пъти в месеца общо по 4 часа отиване и връщане, това са около 60 часа прекарваме в месеца в път“ – добавят още те.
Според униформените протестът, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, през последните месеци напълно е загубен социалния диалог, а проблеми има и в цялата система на вътрешното министерство.
„В цялото МВР имаме страхотни големи проблеми казват те !

Днес обаче малко преди големите студове стана ясно, че се отпускат спешно 200 000 лева за да бъдат купени униформи и оборудване за граничните полицаи.Кабинетът одобри пренасочването на 200 000 лв. за закупуване на екипировка и оборудване на гранично-полицейските наряди и за оборудване на служебните автомобили, включени в граничното наблюдение.

Efekt 2

Правителството прие промени в решение от тази година, с което са одобрени средствата за финансиране на мерки за приемане на България в шенгенското пространство. С промените от плана отпадат две дейности и с освободените от тях средства се осигуряват нови три, съобщава правителствената пресслужба.

С изграждането и предстоящото заработване на интегрираната система за наблюдение по българско-турската граница (от 20-и граничен репер на река Марица до устието на река Резовска) отпада необходимостта от закупуване на прожекторни станции и генератори. Предназначените за това средства се насочват за екипировка и оборудване на гранично-полицейските наряди.

Ние от Blife.eu питаме до вчера ги извозвахте до браздата с зилове, днес с микробуси !
Това е прах в очите за да не скокнат на протест пограничните полицай заради трудните условия на труд в който са поставени лошите графици и липсата на оптималност в действията на ръководството им !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.