Руските атаки „вече носят плодове“

Руските атаки „вече носят плодове“

Москва: „Ислямска държава” набра скорост заради двуличието на световни сили

„Ислямска държава“ еволюира от Арабската пролет и започна да се разраства заради двуличието на някои световни сили. Това заяви шефът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников по време на среща с ръководителите на службите на бившите съветски държави в Москва, цитиран от RT.

Има световни сили, които използват „Ислямска държава“ като „терористичен таран“, за да прокарат интересите си в Азия и Африка, изтъкна Бортников, допълвайки, че със стремежа да постигнат целите си благодарение на „Ислямска държава, тези страни поставят света на ръба на глобална религиозна и цивилизационна криза.

Efekt 2

Според него резултатът от този глобален конфликт може да бъде катастрофа. Шефът на руската служба също каза, че част от талибанското движение в Афганистан се присъединява към терористичната организация, което е непосредствена заплаха терористите да нападнат Централна Азия.

Ескалирането на напрежението в Афганистан води до сериозно безпокойство. Голям брой терористи, които са част от талибанското движение, в момента се концентрират по северните граници на тази страна. Някои от тях се присъединяват към „Ислямска държава“, която рязко увеличи заплахата от терористична инвазия в Централна Азия, предупреди Александър Бортников.

Руският президент Владимир Путин обяви, че терористичните сили се опитват да превърнат Близкия изток и Северна Африка в мост към дестабилизиране на други държави. Нарастващите терористични действия и сливането на радикални групи с организираната престъпност представляват заплаха с особена загриженост, поясни руският лидер, приветствайки гостите на събитието. „Терористите използват региона като опора. Те набират и обучават нови екстремисти, които могат да бъдат използвани за дестабилизиране усилията в други държави“, поясни Путин.

Той заяви още, че решението на Москва да предприеме военни действия в Сирия е взето с цел предотвратяване масово завръщане на джихадисти в родните им страни. По думите му руските атаки „вече носят плодове“. Ръководителят на Федералната служба за сигурност специално подчерта необходимостта от засилване на граничния контрол в Централна Азия.
Източник: vidinvest.com/2015/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.