Да си построиш гето е законно, a да си опънеш палатка не !

Да си построиш гето е законно, a да си опънеш палатка не !
Всеки, който опъне палатка в България, извън категоризиран къмпинг, ще се наказва с глоба от 200 лв. Същото очаква и собствениците на каравани и кемпери, ако се настанят на диво място в природата

Това предвиждат промените в Закона за туризма, публикувани за обсъждане от министерството на Николина Ангелкова. Според проекта се създава нов член 207 с още две алинеи, които гласят:

(2) В случаите по ал. 1, когато от къпмингуването e настъпило увреждане на пясъчните дюни, флората и/или фауната, замърсяване на околната среда, пожар и/или други вредни последици за природата, наказанието е глоба в размер на 1000 лв., освен ако деянието не подлежи на по-тежко наказание. Лицето носи и имуществена отговорност за причинените вреди.
(3) Който предоставя обособени терени за къмпингуване в нарушение на разпоредбата на чл. 128, т. 1, б. „л” се наказва с глоба в размер на 3 000 лв. или имуществена санкция в размер на 5 000 лв.”.

Преди дни депутатите приеха промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, според които дивото къмпингуване, както и паркирането на 100 м от плажа по цялото българско Черноморие е забранено.

Efekt 2

Ние от Blife.eu питаме така ли хунтата на ГЕРБ смята да си напълни касата или спешно се заинтересоваха за опазването на природата! Знаем фирмите за дърводобив, който редовно се отчитат в партийните каси и преди търг нанасят по-малки щети на природата! Тецовете, който не са спазили изискванията за филтри на комините си, а там се гласува под строй като има избори и се дава по някой пара за тези избори също не нанасят щети на природата !

Редица са примерите където нито държавата вижда, нито Темида, но видите ли къмпингуващите са вредни за природата тези хора, който искат да вкусят от СВОБОДАТА са извън закона на ГЕРБ така ли ?

Ако съм ром мога да си построя къща навсякъде, да си взема ток и вода отвсякъде няма проблем, но ако съм Българин и нямам право и палатка да опъна !

Значи Ромски катуни и незаконно построени гета може, а палатка за някой друг ден не може !
Миналата седмица протест на Орлов мост над 3000 човека бяха излезли на протест против този закон и някоя медия да чухте да отрази това! Никой не говори за това все едно няма недоволни и всички сме съгласни с новите глоби и санкции, всички сме съгласни да ни окачат веригите на диктатурата !

Днес нямаме право да обичаме Родината си, нямаме право да обичаме природата си, нямаме право дори на родолюбие до кога ще мълчим, до кога !

Мълчим докато продаваха небето ни, мълчим сега като ни забраняват и планините и морето, и на язовир с преспиване не можем да отидем! Хора опомнете се, това правителство не иска да Ви се хареса, а това правителство налага норми и забрани, налага диктатура, налага робство, а ние сме последното поколение преди тоталното робство! Ще позволим ли това децата ни да живеят в Робство или тази дума вече и нея я забраниха !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.