Да спасим Балканджи Йово!

12207816_1658116734464991_1401710349_n

„Родна реч“ и „ Даваш ли, даваш, Балканджи Йово “ изпадат от учебната програма

Петокласниците от следващата година ще имат по-малко часове физическо, на фона на всички класации, според които нашите деца са затлъстели

Емблематичните „Родна реч“ и „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово “ изпадат от учебната програма за пети клас. Това става с подготвените промени в програмите за първи и пети клас, които МОН качи на сайта си без да съгласува рокадите с експерти, родители, учители и директори.

Efekt 2

Не е ясно дали Вазовото стихотворение и текстът на песента, обработен от Пенчо Славейков, ще се изучават в други класове. Стихотворението на Христо Ботев „Хайдути“, например, се мести от шести в пети клас, предаде бТВ. Промяната ще е факт от догодина.

Какво ново ще се изучава

В пети клас учениците усвояват строежа на изречението. От догодина ще трябва да научат какво е причастие. На практика малчуганите ще трябва да употребяват правилно: „живял“ или „живеел“. Отпада обаче урокът за видове сказуемо.

Намаляват и часовете физическо, макар че българчетата чупят еврокантара

Петокласниците от следващата година ще имат по-малко часове физическо, на фона на всички класации, според които нашите деца са затлъстели и прекарват много време седнали пред компютър или телевизор.

След трети клас часовете намаляват от два и половина седмично на два.

„Много се изненадах, защото борбата беше голяма да бъдат увеличени часовете”, коментира Доля Първанова, учител по физическо възпитание и спорт в 119 СОУ.

По данни на спортното министерство в 1/4 от училищата няма подходящи условия за спорт.
Източник: www.forumnews.bg/

Ние от Blife.eu питаме кой позволява това кощунство срещу българщината ? Къде са родителите, къде са учителите да се възпротивим всички заедно ? Къде сме всички и до кога ще си мълчим за подмяната на всичко българско и родно ?

Да спасим Балканджи Йово Стефан Пройнов

ВИЖ ОЩЕ ТУК ! 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.