Действията на Валери Симеонов са като наказателните мутренски бригади !

Действията на Валери Симеонов са като наказателните мутренски бригади !


Велизар Енчев: Действията на Валери Симеонов приличат на акциите на наказателните бригади от мутренските времена, той показва истинското си лице – на арогантен тип, газещ през трупове, за да постигне целите си!
„Без съмнение вицето иска да инсталира свой министър на туризма, готов да акламира всичките му безумия по Черноморието“, смята политикът. И още: „Това е най-стабилното правителство, но с най-нестабилното управление.“
Г-н Енчев, какво мислите за политическата обстановка у нас. Стабилно ли ви изглежда настоящото правителство? Говори се, че до седмица се готвят смяна на министри?

Това е най-стабилното правителство, но с най-нестабилното управление. Кабинетът е стабилен, защото патриотарите на Симеонов, Каракачанов и Сидеров жаби и гущери ще гълтат, но няма да дестабилизират властта на ГЕРБ, както това правеха реформаторите. Тримата най-добре знаят, че това е единствената им възможност да управляват, която може би никога повече няма да се повтори.
Управлението е нестабилно, защото първите 100 дни на кабинета са белязани с много проблеми. Патриотичните обещания за 300 лева минимална пенсия и индексиране на останалите пенсии се оказаха грозна лъжа, към която трябва да добавим и другите неизпълнени обещания. Ако има Видовден, патриотарите трябва да бъдат разпънати на кръст от пенсионерите, повярвали на патриотичните лъжи. Но може ли да има Видовден в Бандустан, обитаван от поданици, продаващи гласа си за литър бензин, аптекарско хапче и митьопищовско кебапче?
Но тогава какво е обяснението, защо ГЕРБ печели всички възможни избори?
Нищо чудно ГЕРБ да управлява още дълго, защото на избори цялата местна администрация вкупом гласува за ГЕРБ. Към нея трябва да се добавят и гласовете на държавната администрация, която е на каишката на всяка власт. Но вината не е само у герберите и патриотарските им пудели. По-виновни са избирателите, продаващи гласа си от страх или за единия интерес, измерващ се с жалките 20-30 лева.
Какво се случва по Ваше мнение с „националистите“ у нас?

Те предадоха избирателите си и се продадоха. Първият път го направиха през 2014 година, а през 2017-а повториха с успех това упражнение, разчитайки на късата памет на избирателите. Сега наивно повярвалите на Светата измамна троица (Симеонов, Каракачанов, Сидеров) чакат изпълнението на 10-те патриотични обещания:
• Падане на новините на турски по БНТ (обещано от В.Симеонов).
• Възобновяване на строежа на газопровода „Южен поток“(обещано от рублофила Сидеров, дискретно подкрепено от слънчогледа Каракачанов, яростно отхвърляно от русофоба Симеонов).
• Изгонване на турския посланик в София (обещано от Симеонов и компания).
2) Ревизия на договорите с двата американски ТЕЦ-а в Гълъбово (обещано от Светата троица).
3) Връщане на златото на България, концесионирано сега от „Дънди Прешъс“ (обещано от Сидеров).
Както и много други обещания, които те никога няма да изпълнят.
Как ще коментирате последните действия на вицепремиера Валери Симеонов?
С тези си действия, повече приличащи на акциите на наказателна бригада от мутренските времена, той показва истинското си лице – на арогантен тип, газещ през трупове, за да постигне целите си. Като е толкова принципен и смел, защо не посегне на големия бич по Черноморието – наркодилърите, работещи на воля в Слънчев бряг? Защо още на следващия ден прати полицаи и данъчни на хотелиер, публично осъдил бруталните му акции?

Efekt 2

Знаете ли кои са всъщност опорните точки на Валери Симеонов като вицепремиер? Според него русофилите са родоотстъпници, блъскащите бабички по границата са патриоти, тричащите кучета са хуманисти, АЕЦ „Белене“ е атомна бомба, газопроводът „Южен поток“ е руски гьол, нефтопроводът „Бургас-Александруполис“ е гръцка измама, шистовият газ е американско благо. Но мотелът му „Козият рог“, където спят командировани гранични полицаи, е национално богатство в частен интерес…
Продължение на Борисов ли е Симеонов или предприема ходовете си на своя глава?
Това са негови солови акции, за които премиерът едва ли е информиран даже и в най-общ план, а какво остава за детайлите. Борисов тепърва ще плаща висока цена за разюзданите акции на своя вицепремиер.

Говори се, че „патриотите“ са поискали свой министър на туризма. Защо според Вас?
Симеонов не търпи чуждо мнение, ако не е копие на неговото. И от птичи поглед е видно, че министърът на туризма Ангелкова не одобрява изстъпленията на вицепремиера. Затова той открито изрази недоволство от нея, което е прецедент за 27 години – вицепремиер от втората партия в кабинета да хока министър на управляващата партия. Без съмнение вицето иска да инсталира свой министър на туризма, готов да акламира всичките му безумия по Черноморието. Но кой ще направи проверка на вицепремиерския мотел „Козият рог“, случайно разположен точно на българо-турската граница, чийто собственик е в конфликт на интереси? Ще припомня: През 2016-а той бе автор на законодателни промени, позволили граничната ограда с Турция да се строи без търг и конкурс? На практика той печели държавни пари от този проект, след като в мотела му спят полицаи, охраняващи тази граница, следователно е в явен конфликт на интереси.
Как оценявате поведението на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов?

В политически и духовен план Каракачанов е близнак на русофоба Симеонов. Това се видя на 29 юни т.г., когато в Брюксел се проведе срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Без срам и свян пред избирателите на Патриотичния фронт, които 99 процента са против НАТО, Каракачанов поиска да участваме в изграждането на крупни войскови формирования и на Корпус за ядрена, химична и биологична защита, сякаш сме ядрена сила, а не най-бедният васал в ЕС. Но черешката на тортата бе признанието му колко важно за България е „засиленото предно присъствие на сили на НАТО по цялото протежение на Източния фланг“…
Дали неволно, дали съзнателно, министърът изплю камъчето от закритото заседание и издаде отдавна известната тайна на пакта: НАТО се готви за война с Русия! И никак не е случайно, че в Брюксел връщат терминологията от Втората световна война, когато направлението на главния удар в германската операция „Барбароса“ бе Източният фронт. В НАТО-вския сценарий „Източният фронт“ е заменен с по-благозвучното название „Източният фланг“. Но смисълът е абсолютно същият. Каракачанов е българският флагман на тази крайно опасна милитаристична политика.

Как ще определите работата на президента Румен Радев до момента. Някой твърдят, че позициите му са хаотични, други, че търси еманципация от БСП, трети пък твърдят, че с поведенеито си днес той полага невидимите основи на нова, своя политическа сила. Какво мислите Вие?
Успехът му на президентските избори бе удар по властовия монопол на ГЕРБ. Поражението на Цецка Цачева бе победа за демокрацията, защото много хора сляпо дадоха гласа си за нея. Но не бива да имаме илюзии и големи очаквания от човек, който се гордее, че е НАТО-вски генерал. По този повод ще припомня това: На 26 май 2016 г. депутатите от парламентарната комисия по отбрана бяхме втрещени от исканите от кабинета три милиарда лева за нови изтребители и кораби. По време на дебата взех думата и предложих да не купуваме нов боен самолет, а ремонтираме нашите мигове, имащи още 13 години експлоатационен ресурс. Позовавайки се на експертна справка, предоставена ми от космонавта ген. Александър Александров – представител на корпорацията „МИГ“, посочих, че ремонтът на МиГ-29 ще ни струва наполовина от сумата за нов боен самолет. И отново казах: Срамно е държава с болно здравеопазване, мизерстващи пенсионери и работещи бедни да харчи милиарди за бойна техника!

Военен пилот номер едно остро се противопостави на моята теза, подчертавайки, че купуването на нови изтребители е по-евтино от поддържането на руските „МиГ-29“. Бъдещият президент бе категоричен. Нямаше и капка съмнение в своята правота. Само пет месеца по-късно кандидат-президентът Румен Радев гордо изтъкваше в телевизионните си изяви, че е НАТО-вски генерал, което обяснява съпротивата му срещу моята теза. Днес обаче бившият шеф на ВВС е държавен глава и негова грижа са не само военните харчове, а и пенсиите и здравеопазването – два горещи картофа, подпалили не един и два протеста и изгорили чергата на не един министър.
Отговорът ми е един: До 2029-а МиГ-29 има капацитета отлично да охранява небето на България. Това е предостатъчно. Ако в плановете на НАТО стои задачата да води въздушни битки над Черно море или Прибалтика, това не е наш проблем.
Именно защото си избираме управници, слугуващи на външни господари, само двайсетина процента от българите са заявили готовност да се сражават за България. Поне така твърди международно проучване на патриотичните нагласи на различните народи. За четвърт век всички правителства успяха да направят от българите нихилисти.

Преди седмица евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че „България има много ясен интерес Македония да бъде част от НАТО, за да не може чужди сили да взривяват в страната етнически конфликти…“ Така ли стоят нещата в Македония?
Вместо да вее натовски байряк, не трябва ли този евродепутат да е клиент на българската прокуратура, за да освети източването на КТБ? Това е банката, финансирала кампаниите за парламентарни и евроизбори на няколко партии, на първо място на ВМРО, заради което вицето Каракачанов вече бе разпитан в прокуратурата. В дебелата книга за посетители на банкера Цветан Василев името на сегашния военен министър грее от всяка страница. За какво ли са си хортували до изпразнените банкови трезори беглецът в Белград и трапезният войвода? Не струва ли мандатът на Джамбазки в Брюксел 3 млрд. лева, което го прави най-скъпият депутат в европейската история? И като е такъв ербаппатриот, защо в ЕП е в една парламентарната група с ислямистката партия на Ердоган? Има само един начин Джамбазки и шефовете му да докажат патриотизма си: вицепремиерът Валери Симеонов да изиска от Белград незабавно да ни върне Цветан Василев. А евродепутатът да даде гласност в Брюксел на криминалния отказ на Сърбия да предаде на българските прокурори банкера-крадец.
Интервю: Васил Николаев
Източник: nbox.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.