Днес е празник на героите на прехода!

Днес е празник на героите на прехода!

Истинските герои на прехода са майките и те днес имат празник и не само, защото осми март е ден на жената, а защото Българската жена е нещо много повече – тя е и майка, и баба, тя е всичко !

Наричаме Ви герои днес, защото няма друга жена освен Българската, която да понесе теглото на прехода ! На пръв поглед крехки, нежни и красиви, но в душите силни ! Казват, че силните жени ги правят слабите мъже, може и да е вярно – управляваха ни слаби мъже, макар и на вид да са изглеждали силни !

Efekt 2

Но истината е, че за последните 28 години всички удари на прехода, кризи и затягания на колани понесе Българската жена ! Тя именно тя успяваше да нахрани семейството си с оскъдни дребни левчета и рецепти за евтини гозби, но вкусни в стил от нищо нещо се подаваха от уста в социални мрежи и форуми, по телефона и с приятели и колеги ! Обличаше семейството си с дрехи втора употреба, но за сметка стилни и с някой друга кръпка ще пришие нещо ще добави шал за разкош, но винаги стилна, изтънчена и в крак с модата, но само тя си знае какво препускане е било по дрипшоповете !

 

Пак така без пари, но със силна воля, въображение и вдъхновение тя успяваше някак си без да се оплаква да ни облече, нахрани, да приготви децата за училище и домът да е прибран и на всеки да даде не само душата си и от любовта си, но и да спести по някой лев за да плати данъци и такси, да плати на любимият винетката за колата, да купи ролери за децата, а разходите я връхлитат всеки ден – такси, данъци и какво ли не, но тя някак си винаги успяваше !

Успяваше с евтини декупажни трикове да си направи ваза, да си направи рамка за картина, да внесе уют в домът си, да вложи цялата си любов за да влее светлина и любов и когато всички си легнат нахранени и щастливи, когато всички спът само тогава тя можеше да си поплаче, да бъде крехка, да бъде нежна, да бъде ранима, да бъде жена !

Но за жалост няма време, че трябва да става рано сутринта, ляга си с мъничка сълза в окото и пак е силна с Господ Бог! Говори и му и благодари, че има дом, че има хляб насъщен и пак намира сили на враговете си да прости ! Политици, лидери, мъжкари, всякакви надувки, комплексари забравили, че някога и те са били сополанковци и кой им бършеше дупетата осрани и сополивите нослета Майка им, една жена, а нали е само жена и днес забравена от тях !

Герои са на прехода и днес всички ние трябва да им се преклоним дълбоко до нозе и да кажем „Благодарим Ви за всичко“! Защо държавата не хае, защо системата е гадна и строят, и извратената ни Демокрация, а искате деца, искате да има нация !

Българската жена е тази, която за да я има днес България понесе цялото тегло ! Тегло, неволи, бедност, болести и мизерия, а тя някак си ги превърна в поносим живот, а не в трагедия !

Цвете за всички герои днес!

Светът се чуди как сме оцелели, ами не ние, а жените са тези, който с креативност и с ум, и сила нацията ни спасиха, но трябва днес всички да и Благодарим ! Героите на прехода са нашите жени, майки, баби и сестри, силни, храбри, умни и красиви и всяка трябва днес да получи признание, а често за това стига и едно искрено БЛАГОДАРЯ !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.