От ДСБ изхвърлиха Петър Москов направо в прегръдките на Борисов !

От ДСБ изхвърлиха Петър Москов направо в прегръдките на Борисов !


Здравният министър в оставка Петър Москов от вчера не е член на ДСБ. Той бе изключен след заседание на вътрешнопартийния арбитраж. Прекратяването на членството дойде след разрив между него и официалната партийна линия. Скандалът се точи цяла година.

До декември 2015 г. Москов бе най-довереният човек на лидера Радан Кънев в партията. Тогава ДСБ обяви излизане от властта, Москов обаче остана в правителството и му бе вдигнат жълт картон – отстранен бе от ръководството на партията. Сега пък участва в преговорите за съставяне на кабинет с мандат на Реформаторския блок, макар ДСБ е да категорично против. Самата процедура по изключването също се проточи – срещу Москов е внесена жалба от столична структура “за уронване на престижа на партията” още преди 4 месеца.

Здравният министър не присъства на заседанието на вътрешнопартийния арбитраж и се отнесе духовито към целия казус. “Само да знам ще ме интернират ли или не…. Живеем в 2016 г. Това, че група хора са решили, че заради различно мнение може да се върнат в 1917-а, си е тяхна работа”, заяви той.

Efekt 2

РАЗГРАНИЧАВАНЕ

Изключването на Петър Москов дойде в момент, в който лидерът на ДСБ Радан Кънев полага максимум усилия, за да се разграничи от Реформаторския блок. Дори преди няколко дни заяви, че ако се стигне до кабинет на реформаторите, ДСБ може да отзове депутатите си от ПГ на РБ.

Петър Москов

Петър Москов едва успя да излезе от централата на “Раковски” 134 след заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок. Оператори и репортери обсадиха сградата, след като по същото време стана ясно, че арбитражната комисия на “Демократи за силна България” е потвърдила решението за изключване от партията на министъра на здравеопазването.
Източник: segabg.com

Ние от Blife.eu ще добавим, че след два часа ПАЗАРЛЪЦИ ОТ ХОРАТА НА Касим Дал и хората на патриотите нещо не се разбраха и кабинет няма да има !

Това, че в рамките на 43 народно събрания няма формат, който да изповядва общи ценности го заявиха първи БСП после и от ДПС го потвърдиха, а сега се доказа !

Ние от Blife.eu ще добавим, че всички политически формати в парламента имат общи ценности и те са наричат ПАРИ И ВЛАСТ, но просто алчността им пречи да се разберат !

И добре, че е така иначе, ако политическата мафия се разберат и стиковат и синхронизират аман ни системата, ще изпукаме от глад за половин година !
Добрата новина е, че няма кой знай колко лоша новина !

Да се стягаме за избори !
Въпросът е мажоритарни или пропорционални?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.