Евтина работна ръка и евтини политици!

Евтина работна ръка и евтини политици!

Някога в Америка Сюърд изпратил писмо на Линкълн !

Държавният секретар на САЩ Уилям Сюърд бил сред най-важните фигури в кабинета на президента Линкълн. По време на Американската гражданска война, той бил един от хората, успели да предотвратят сблъсък между Съюза и британците.

Въпреки всичките си позитивни качества обаче Сюърд бил темпераментен и импулсивен човек, който не пестил думи по важните въпроси – както се вижда от случая, когато помолил президента да започне чужда война, за да избегне разпадането на Съюза.

Пред опасността от отцепване на Конфедерацията, Сюърд написал писмо на Линкълн през април 1861г, в което го подканвал да започне война срещу европейските страни. Той посочил скорошното нахлуване на Франция и Испания на континента и Карибите като идеалния повод за предприемане на действия.

Efekt 2

Някои историци, изучавали писмото на Сюърд, обясняват, че той искал единствено федералното правителство да се защитава срещу чуждестранна интервенция. Въпреки това, Линкълн отговорил на Сюърд с отказ, опасявайки се от потенциална световна война.

Как тогава и сега Американците действат по един и същ начин !

Има една приказка, която охарактеризира американската икономика и тя по български звучи така „ако искаш баница трябва да ядеш повече баница”. Перефрезирано ако искаш пари трябва да харчиш повече пари и на този принцип е икономиката на САЩ!

Когато тази могъща държава е в финансов колапс и е най-голямата страна длъжница в Светът тя има нужда от пари и ресурси, а пари ще си напечатат както и го правят, но ресурсите не растат на централният диапозитар на САЩ!

За да съживи икономиката си САЩ разпалва колкото си може повече войни и продава оръжие на страните в нужда, която те са породили в замяна те изсмукват ресурсите им като злато, петрол , и всичко което имат като природни дадености ! Американският военен комплекс осигурява огромен брой работни места в САЩ и той не трябва да спира дейността си !

А американската икономика за да работи има нужда от ресурси и за да бъде конкурентно способна тези ресурси трябва да са на възможно на най-ниска цена и те са на най-ниската цена ! Вижте какво става с Концесиите в България и сами ще се сетите, че откраднатото и заграбеното е най-евтиното, защото за него не се плаща !

И това е, че се случва след като е обвито в една добре опакована лъжа като инвестиране и колко добра инвестиционна среда сме били, как да не сме евтина работна ръка, евтини политици, а останалото е без пари

Премиерът Бойко Борисов  ще Ви убеди, че видите ли тези хора ще инвестират много пари в страната ни и колко работни места ще отворят ! И как така ще ни продават нашият петрол и нашата вода както и някой ни продават нашият ток?

Ток от вецове построени от народната бригадирска сила, бълващи вредни емисии и изгарящи пак нашите въглища, колко удобно направено !

И някога ако са строени огромни икономически гиганти и инфраструктура, която стратегически е била планирана за тези заводи хората са издигали лозунги „строим за Родината“, а днес разбираме, че това е друга Родина, която ги експлоатира, но Родина е объркващо и като се замислите на колко Български политици децата им учат в САЩ и семействата им са там като заложници на тяхното послушание и те слушкат !

И днес тези внуци на бригадирите от бригадирските движения имат лозунг и той е „крадем от Родината“!

И след като ощавят Родината ни и отровят земите ни, след като разболеят нацията и хаосът и анархията са навсякъде около нас и в нас ще се превърнем в поредната гореща точка на която въглените ще тлеят десетилетия след като бъде угасена и ако има кой да я угаси виждаме, че от нашият пожарникар нищо не става тежко и горко ни ако не се събудим от тази гладна кома !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.