Една история за партийните каси и празните стомаси

Една история за партийните каси и празните стомаси

Истината, че свалиха хазарта на една ръка разстояние до хората в лавки, магазини и къде ли не, а така той става по-достъпен до подрастващото население и освен, че един от най-големите пороци, хазарта влиза в умът на децата ни, еуфорията по бързата печалба е обзела и умът на обикновеният отруден човек!

Днес станах свидетел в магазин как група работници влязоха в местната бакалия да си купят храна за обед. Двама от тях си купиха по няколко билета и страстно ги изтриха пред магазина ! Да, те не си купиха храна, а посегнаха към билетчето на късмета, който ги остави гладни ! Алчността на управляващите няма граници и те освен да отмъкнат по такъв долен начин и последният къшей хляб от устата на хората, а да използват и надеждата им за това !

Запалих цигара и наблюдавах как бригадата работници се настаниха в градинката отсреща и обядваха макар и скромно според останалите им средства от вчерашният надник ! А нашите герои седнаха като изгонени на бордюра и запалиха по цигара ! Върнах се в магазина и попитах магазинерката много ли хора играят, много ли хора остават гладни, а тя ми каза:

Efekt 2

– Да дори малките деца търкат билети от лотарията със стотинките за закуска ! Сподели ми че има и такива който взимат бързи кредите от лихвари с огромна лихва и ги дават за час за билети в надеждата да изкарат бърза печалба !

Купих две закуски, излязох и им ги подадох, защото аз самият съм бил комарджия и знам какво е чувството и страстта, каква е химията, която те завладява как не си ти, как не си същият както и знам когато профукаш всичко, как отрезнява умът ! Заричаният молитвите към Бог, че няма повече до като пипнеш първите пари и пак и отново ! Дадох им закуските с думите от комар никой не е станал богат, но мнозина са станали още по-бедни !

Ние от Blife.eu казваме хазарта трябва да се отдели от без това бедният народ ! Или политиката на народните грабители от това правителство е на принципът на народната поговорка „Една овца не я ли стрижеш тя маранясва” Правителството в надпреварата за пълнене на партийни каси ще изпразни доста стомаси !
Автор :Стефан Пройнов

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.