Ето как се РАБОТИ в Румъния

Ето как се РАБОТИ в Румъния

9% ДДС в Румъния

Обратното на това което прави Българското правителство се случва в Румъния ! Румънската страна реши да бъдат значително намалени ставките по основните налози румънската страна намалява плоският данък за физически лица както и ДДС-то! Това, което в нашата страна увеличава повече от шест години, те намаляват ! Тези промени са част фискалната политика на Румъния и планът им за 2016г.-2020г. Част от промените ще влязат непосредствено в началото на 2016г, а другите ще са в следващите три години ! Ставката за ДДС от 24% се намаля на 20% от Януари за всички стоки и услуги ! Но за някой специални стоки като месо, риба,плодове и зеленчуци вече ДДС-то е само 9% и ако това не е социална политики здраве му кажи . Паралелно с това плоският данък за физически лица от 16% се намаля на 14% макар и да е предвидено за 2019г. това е пак социална мярка ! Правителството, което въведе и 16% данък за дивидентите е установило, че той е не ефективен и само след малко повече от месец и половина от въвеждането му ще бъде свален и той! Освен това от първи януари властите намалят и акцизът върху горивата и алкохола и други стоки, което също е доста социална мярка ! И понеже това правителство е избрано от народът да работи за него е решило да си отмъсти на своите гласоподаватели като от първи януари 2017 година ще намали и социалните осигуровки като за работниците от 10,5% се намаля на 7.5%, а за техните работодатели от 15.8% се намаля на 13.5% !

Ние от Blife.eu питаме какво можем да добавим още за съседката ни ! Можем да добавим, че в Румъния за последните 5 години са изпратени на съд повече от 100 висши магистрати и повече от 60 вече са с присъди ! Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) Лаура Кодруца Кьовеши, Призова за по-голяма строгост за прилагането на присъди ! В Румъния междувременно тече делото за корупция срещу бившия премиер Виктор Понта. През септември той бе обвинен от DNA в укриване на данъци, пране на пари, конфликт на интереси и подаване на неверни данъчни декларации, докато е работил като адвокат през 2007 и 2008 г. Докато в България виждаме какви политически войни се водят за подчинение на различните магистратски крепости ! В интервю пред Гардиан Кьовеши спомена в прокуратурата работят над 120 души по повече от 6000 дела. “Тази година сме разследвали 12 членове на парламента, като двама от тях са бивши министри”, “Разследвали сме двама министри, един от които отиде от министерското кресло директно в ареста.” Дирекцията се ползва с доверието на 60% от румънците, докато едва 11% вярват на парламента. Това е в нашата съседка за която Бойко Методиев Борисов спомена,че са много назад от България!

Efekt 2

Ние от Blife.eu питаме дали в България има осъдени толкова политици за последните 26г.?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.