За Бежанците Бъчварова заяви в Брюксел че целта е да се задоволят техните нужди!

За Бежанците Бъчварова заяви в Брюксел че целта е да се задоволят техните нужди!

Поредно безумие: Бъчварова приема бежанците и ги прави българи

Целта е не само да приемем бежанци, а и да проведем политика за тяхното интегриране. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Пловдив при откриването на форума „Аутсорсинг дестинация България 2015“, предаде „Фокус”.
Вече 25 години България не успява да се справи с интеграцията на ромското общество. А в момента управляващите декларират готовност да направят това с новодошлите бежанци.
Не се дава стратегия и ясна концепция как по-точно ще се случи това. Системното подценяване на проблема с интеграцията, бягането от отговорност на управляващите и хвърляне на подобни заявки като тази на г-жа Бъчварова днес, доведоха до това десетки хиляди хора да бъдат оставени на произвола на съдбата – необразовани, неработоспособни, водещи паразитен начин на живот – на гърба на държавата, на всички работещи български граждани.
Приемайки тези бежанци, ние ги лишаваме от бъдеще.
Като най-бедната държава-членка на ЕС ние нямаме нито армията, нито ресурса, нито административния капацитет да се справим с настаняването на десетките хиляди бежанци, камо ли да ги интегрираме.
Местната интеграция е динамичен и многостранен двупосочен процес.
Изисква да бъдат предоставени различни социално-икономически и законови права, които включват, наред с друго, свобода на движение, достъп до образование и пазара на труда, достъп до социална помощ, възможност за придобиване на имущество и в дългосрочен план – възможност за придобиване на гражданство.
Как ще придоставим този комплект права на новодошлите, като не можем да го сторим за българските граждани дори?
Държавата допусна отпадането на циганските общности от системата на образованието, от пазара на труда и от обществото въобще. Именно затова днес основен проблем се оказват мащабните несоциализирани групи. Трябва да се предприемат спешни мерки за социалното и културно интегриране на тези хора, а не да приемаме хиляди бежанци и да насочваме липсващия си ресурс в тази посока.
По думите на Бъчварова, точният процент на бежанците, които трябва да приеме България ще бъде обсъден и уточнен на съвет в Брюксел. Бъчварова допълни, че се мисли върху организацията за приемане на бежанци и добави, че целта е да се задоволят техните нужди. „Това е дълъг процес, но България вече има опит с бежанците.”
Но държавата за 25 години допусна отпадането на циганските общности от системата на образованието, от пазара на труда и от обществото въобще.
Вътрешната министърка каза още, че има схема за издръжка на бежанските центрове в страната с Европейски средства, но все още е рано да се коментира.
Винаги е рано да се коментира, винаги тече процес на обсъждане и анализиране и винаги резултатът е плачевен. Става свидетели на поредното безумие, поредния не добре обмислен ход, поредната катастрофа, пред която ни изправя те, нашите управници.
Източник : svobodnoslovo.eu

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас – споделяйте публикациите ни, истината има право да бъде чута .Благодарим Ви !

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.