Здраве – държавата подписа смъртната присъда на малкия Иво

Едва ли има човек, който да не съпричастен на чуждата болка и здраве, особено когато говорим за малко дете. Парадоксите обаче все още нямат край в държавата ни, където бизнес може да се прави дори от болестта на хората и тяхното здраве. Колкото и жалко да звучи това, именно малкия Иво става поредната жертва на тази ситуация, който страда от мускулна дистрофия на Дюшен (ДМД).

Бездействието на държавата ни в този случай и не само, показва, че нашата “мила” родина нехае за рожбите си, тяхното здраве и бъдещето на страната ни в лицето на децата. Пенсията, която се полага на деца, които страдат от подобни невромускулни заболявания е меко казано смешна и недостатъчна, за да се покрият разходите от “скромните” 22 лева на ден за рехабилитация в центъра в Момин проход.

Ситуацията в момента е следната, а именно, ако до три месеца не се съберат нужните пари, тогава Иво просто губи правото си да се възползва от шанса си за истински живот и в буквален смисъл на думата, държавата ни ще подпише смъртната присъда на това невръстно дете.

Efekt 2

Иво е едва на 4-и години, а вече е успял да се сблъска очи в очи с гадната система в държавата ни, която не зачита, нито слабите, нито децата, нито болестите, които могат да увредят нашето здраве и да отнемат човешки живот…. На 30 ноември изтече срока, в който трябваше да бъдат пратени минимум 100 СМС, за да се поднови договора с DMS, като така да се съберат необходимите средства за рехабилитацията на детето.

Очаквайте скоро още подробности около съдбата Иво!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator