Писмото на Петър Стоянов-Сумиста до Карбовски

Petar-Stoyanov-Sumista-r2_2

Здравейте г-н Карбовски,

Първо ми позволете да изложа своите благодарности към вас и екипа ви за положените усилия в стремежа ви да се срещнете с мен. Уви. Явно времената на цензура и забрани срещу мен трудно отминават. Мракобесието и Гьобелсовата пропаганда  от времето на диктатурата на Герб все още отекват в главите на съдиите, които би трябвало „безпристрастно“ и „независимо“ да разглеждат делото в Апелативен съд гр. Варна. С тяхното определение, което ви изпращам и ви моля да запознаете обществеността с него, ще видите с какви смешни аргументи се отказва интервю. Например: „ В контекста на изложеното, настоящата инстанция счита, че е в интерес на подсъдимия Стоянов всякакви изявления, които би трябвало да направи във формата на интервю пред медиите да бъдат дадени в просецуалното му качество на подсъдим пред състава на съда“ и т.н. Много ми е интересно, съдът откъде знае на какви теми ще си говорим и за какво.

Страхът е голям, а пък ние очакваме справедлив процес!!!

Efekt 2

Пиша ви от килията на Ловешкия затвор, където бях преместен от отделението за подсъдими и следствени (където ми е мястото) в отделението за изтърпяващи доживотни присъди затворници. Това се случи под давлението на Цветанов и Борисов при едно тяхно посещение в гр. Ловеч, където те упражниха влиянието си върху началника на затвора и той ме премести. Това се случи през месец февруари, преди Борисов да изиграе театъра с подаването на оставката си. Всички тези решения се обличат в някакви законови форми и нареждания от директора, чрез наредби за вътрешния ред. Искам да заявя, че такива мерки се вземат само срещу мен.

Чрез прокуратурата първо, после чрез Шуменски Окръжен съд и сега чрез Апелативен съд Варна спрямо моята скромна особа се прилагат драконовски мерки, до мен да не се доближават никакви микрофони и камери. Лошото е, че засега „лошите“ успяват да заглушат гласа на истината. Тъй като в момента е актуален въпросът „КОЙ?“, бих искал да попитам кой нареди на Ася Петрова, Димчо Луков и съдия Илия Пачолов да ме изолират? Кой се страхува от това, което бих могъл да разкажа пред вашите камери? Кой? Кой? Кой?

Искам, чрез вас да попитам редно ли е 3 години ти да заклеймяваш хората, да очерняш съдби, да унищожаваш животи без НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, само и само за да си вдигаш рейтинга, да си разчистваш сметките с неудобни личности чрез внушения. Откровени лъжи се сипеха денонощно, включително и от Парламентарната трибуна, много е лесно когато този, който може да ти отговори и да те направи смешен, ти да си го затворил и да не му даваш възможност да изложи и другата гледна точка. Страхливци. И до ден днешен вие сте свидетели, че тия хора, чрез техните пионки (съдии, прокурори, служители в силовите ведомства) успяват да упражняват волята си и да не ми се дава възможност достойно да им отговоря. Да, ама вече си осъден на доживотен затвор, ще си кажат хората. Така е, но тази присъда беше дадена под натиска на Цветан Цветанов и Бойко Борисов, без нито едно доказателство (пряко или косвено) срещу мен.

Факта, че 10 месеца Окръжен съд Шумен, неможе да измисли мотиви е достатъчно красноречив. Когато все пак дойдоха с учудване видях, че съдията си е измислял нови факти и обстоятелства, добавял си е изречения, които никой не е изказвал по време на процеса, въпреки че има тълкувателни решения на ВКС, че няма право да си добавя нови факти и обстоятелства. Както и да е, повече по тази тема ще чуете на процеса във Варна от мен. Имам обаче съмненията, че отразяването ще бъде копие на отразяването на процеса в Шумен, където журналистите бяха отделени в друга зала и под надзора на Валентин Цоновски от ГДБОП се пускаше само правилното „инфо“.  Въпреки, че не съм длъжен по време на процеса в Шумен, представих достатъчно писмени и гласови доказателства, които правят на пух и прах обвиненията спрямо мен, те бяха игнорирани и все едно нищо не съм казал, ще ви дам един пример: Прокуратурата твърди, че аз съм присъствал на някаква среща в Пловдив, на която съм получил пари за убийства. Периодът е края на месец Март и началото на месец Април 2009г. Аз показах документи /самолетни билети, фактура от хотела и справка от Гранична полиция/, че не съм бил в България, но съдът и прокуратурата продължават да твърдят това. Вие преценете колко е истинско това дело. Има безброй такива недоразумения, които съда счете, че не е необходимо да обсъжда. Това са само фрагменти от ФАРСА наречен „Килъри“, отделен е въпросът, че килъри няма задържани…

Сигурен съм, че рано или късно ще попаднем на истински и справедлив съд.

По интересното за вас и вашите зрители е защо на мен ми е забранено да говоря и да се срещам с журналисти от вашия ранг. Ще започна с думите на втория човек в държавата (така се определи той пред мен!), а именно Валентин Цоновски: „Абе, момче, казвам ти го 1 към 1, Шуменският и Варненският съд сме ги хванали, гарантирам ти доживотна присъда и на двата. В София не успяхме да хванем никой, затова си тука, всичко е уговорено. Много добре знаем, че нямаш нищо общо към тези престъпления, но нареждането от най-високо място е да те смачкаме…Имаш последен шанс да ни подкрепиш или гориш.“ Това се случи на 17.05.2011г., още преди да започне делото в Шумен. За съжаление се оказа прав ( поне досега).

Интересното е какво искаха и там се крие разковничето за целия този натиск упражнен спрямо мен и близките ми, които бяха подложени на невероятен тормоз, включително и съпругата ми, която със сълзи на очи ми каза да направя каквото искат, защото се притеснява от това, което вижда.

Надявам се един ден да мога да се срещна с вас.  И да ви покажа всички факти по моите обвинения и всички лъжи и внушения направени от бившия МВР министър и от широко разпространения ми образ на сатрап, изрод и чудовище. В момента все още тези наследници на Гьобелс и Пиночет разполагат с достатъчно власт да заглушат гласа ми, но въпреки всички издевателства и провокации срещу мен, въпреки изтезанията, на които съм подложен ежедневно аз ще оцелея и няма да ме пречупят.

Обещавам да разкрия цялата истина за това какво се подготвяше чрез мен, какво искаха от мен Цв. Цв. и Б.Б.  и каква политическа саморазправа се готвеше срещу определени политически лидери. От там идва страхът, да, аз трудно мога да докажа тези твърдения, но има начини, ако органите се поинтересуват да излезе всичко наяве.

Моите родители са ме възпитали винаги да се държа за истината, когато настъпят мрачни времена, тя ще те изведе до победата. Вярвам, че въпреки всички издевателства рано или късно ИСТИНАТА ЩЕ ПОБЕДИ!

Много успехи Ви желая,

на Вас и на целия екип на предаването

Петър Стоянов

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator