Орешарски: трудното свърши, започва по-трудното!

Трудното свърши, започва още по-трудното – това коментирал Орешарски пред депутатите от двете партии, които го подкрепят и министрите на кабинета.

В момента управляващите са на Боровец, за да се подготви отчета на извършеното досега и какъв ще е плана на управлението догодина.

“Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите”, допълни Пламен Орешарски. Медиите не бяха допуснати до семинара на властта.

Efekt 2

Орешарски допълнил, че в момента управляващите трябва да убедят всички избиратели и съответно граждани, че могат сами да подредят държавата –  “да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита”.

“Да подобрим средата за правене на бизнес, да убедим деловите кръгове, че стопанската предприемчивост се закриля, а не потиска от държавата, да повишим ефективността на публичните разходи, да пресечем практиките на данъчни отбягвания. За да можем да проведем и по-активни социални политики и да възстановим солидарността в нашето общество”, допълнил задачите министър-председателят.

Освен това, във връзка с неспиращите протести, които оставиха траен белег на сегашното управление, Орешарски допълнил, че “обществената и социално-икономическата система е толкова разрушена, че трудно реагира на каквито и да е сигнали, политики и инструменти”.

Премиерът нарекъл изминалите шест месеца на протести и недоволство от страна на българските граждани “началото на най-трудния мандат в новата българска история”.

“Едно начало, белязано от трудно обяснима ожесточена съпротива от страна на партиите, които не влязоха в управлението на страната. Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото.”

Орешарски допълнил още, че “стимулираната агресия” е била добре подклаждан огън от страна на “враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50 – 100 недоволни граждани”.

 

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator