„Зюддойче Цайтунг“.Истината за Русия и България

"Зюддойче Цайтунг".Истината за Русия и България


Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика
Енергетика, банки, недвижими имоти – Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика. Тази зависимост излиза на България твърде скъпо, четем в обширна публикация на авторитетния „Зюддойче Цайтунг“.
Скоро ще се навършат 10 години, откакто България се присъедини към ЕС, но страната продължава да e тясно свързана с Москва. Тези връзки са особено видими в икономиката, четем в обширна публикация на германския „Зюддойче Цайтунг“ (ЗЦ). Изданието дава пример от енергийния сектор – неустойките, които България дължи на руската страна заради провалилия се проект АЕЦ Белене: 602 милиона евро плюс наказателна лихва от 130 хиляди евро на ден. Гигантски суми за една страна с бюджет от около 11 милиарда евро, която на всичко отгоре е и най-бедната в ЕС, пише авторът на статията Флориан Хасел, според когото тясната обвързаност на България с Русия излиза на страната твърде скъпо. „Критици твърдят, че тези обвързаности корумпират политиката и подкопават демокрацията до такава степен, че България вече е заприличала на превзета държава“, се казва в статията, озаглавена „Купената държава“.

След избора на приятелски настроен към Кремъл президент и след евентуалната смяна на управлението тази зависимост може да се засили още повече, пише по-нататък авторът на статията. И посочва един от основните инструменти за упражняване на влияние в България – руските енергийни фирми. Такава е практиката не само в България – в Сърбия или Унгария например не е по-различно, четем още в публикацията.

В руски ръце

Efekt 2

Следва списък с още зависимости. Например двата реактора на АЕЦ Козлодуй, покриващи две трети от нуждите на страната от електроенергия. По договор българската страна е длъжна да закупува от Русия горивните пръти за реакторите. Към Русия отиват и плащанията за складирането на отработеното ядрено гориво. А в края на октомври руснаците изпълниха милионна поръчка за модернизация на един от реакторите. Сега предстои модернизацията на другия.

И още нещо: най-голямата верига от бензиностанции, както и единствената рафинерия, която, впрочем, е най-голямата на Балканите, са собственост на руската фирма „Лукойл“, припомня по-нататък изданието. И цитира експерти от софийския Център за изследване на демокрацията (ЦИД), според които заради руския монопол разходите за производство и доставка на петролни продукти в България са сред най-високите в целия ЕС. Твърдо в руски ръце е и газовият сектор: половината от най-големия газов доставчик в България е собственост на „Газпром“, който пък доставя почти 100 процента от природния газ за България. Тази зависимост излиза скъпо на страната: цената, на която купува газ от „Газпром“, е най-високата в цяла Европа – с 30 процента повече, отколкото плаща например Германия, гласят изчисленията на ЦИД, цитирани от „Зюддойче Цайтунг“.

По-нататък изданието се спира на резултатите от изследване на базирания във Вашингтон Център за международни и стратегически изследвания. Тема на проучването е влиянието на Москва в няколко европейски страни, сред които и България, а един от изводите гласи, че Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика. „Но ако включим и косвените влияния – например зависими от Русия фирми, ще се окаже, че Русия контролира между 35 и 40 процента от икономиката на България“, е цитиран да казва Мартин Владимиров, един от авторите на изследването „The Kremlin Playbook“. Западни дипломати в София също твърдят, че Русия контролира „най-малко една трета от българската икономика“, пише „Зюддойче Цайтунг“.

„Превземането на България е в напреднал стадий“
Руското влияние обхваща също банковия сектор и пазара на недвижими имоти, посочва по-нататък изданието и припомня изявлението на руския депутат Пьотр Толстой, че руснаците щели да купят цяла България, след като и бездруго половината крайбрежие вече било тяхно. Това изказване предизвика огромно възмущение в България, но всъщност не е много далеч от истината, пише „Зюддойче Цайтунг“ и цитира информация от сайта „Новините“, според която близо 84 хиляди руснаци вече са се сдобили с имоти в България.
Към края на статията авторът Флориан Хасел пише следното: На фона на силното влияние, което Русия упражнява върху правителството, парламента и медиите в България, анализаторите от ЦИД стигат до извода, че „превземането на България е в напреднал стадий“. И че една от целите е страната да бъде отдалечена от ЕС.
Източник: dw.com

И така все пак западната пропаганда доста добре е акцентирала на Русия, но пропуска САЩ !

Американски бази у нас !
Американски бази у нас !

САЩ контролират Българското правителство!
Световната Банка държи страната ни на колене и сме вкарани в дългова криза от която излизане няма !
Това с Русия и Българската икономика е доста пресилено !
Не виждаме много руски Фирми да оперират в страната ни докато всичките големи хранителни вериги са чужди – не Руски !

Виждаме, че чужди фирми държат енергетиката ни – не Руски !
Чужди фирми държат добивите на суровини като злато, въглища, повечето минерални извори са на Американски и Холандски и всякакви фирми – не Руски ! Русия няма частни военни бази у нас, защото няма какво да и се гарантира тук ! Борисов спря „Южен поток“, АЕЦ също е спряна !

Няма и „Бургас-Александруполис“, няма никакви енергийни или суровинни бизнеси Русия у нас !
Напротив, хибридната война за която се говори и правителството ни, обяви за враг дори Русия !
Над 340 000 руснаци са инвестирали над 13,4 милиарда в имоти по морето, а какво се случва с тях? Много просто – с различни процедурни хватки те са ограбвани и прокуждани от страната ни завинаги !

Например закупените апартаменти в затворените вилни селища на цени от 80- 300 000 евро изведнъж им се прилага схемата за етажната собственост и те трябва да плащат за това, че някой им мете коридорите докато ги няма, че някой им стриже градинките докато ги няма и така при цена 2 лева на квадрат по закон от държавата скоро тези разходи бързо възлизат на 10 евро на квадрат и който откаже да плати е съден и с бележка на апартамента на вратата му от частен съдия изпълнител се появява!

Естествено Руснакът не знае, но апартамента му е пак продаден на старият собственик и така имаш имот, нямаш имот ! Има и други схеми например или подписвате за минимум три години по 10 евро на квадрат и плащате авансово едни много хиляди евра или ви спират тока точно когато сте дошли да почивате у ВАС СИ !
И така десетки хиляди са ужилените руснаци, но медиите не говорят за това като съд и прокуратра са на страната на измамниците и все пак това е политическо задание! Вижте фирмите, които го правят у нас и връзката им с ГЕРБ, навсякъде си личи обвързаност!

На практика Руснаците са рекетирани и гонени от страната ни !
На скоро Владимир Путин им каза да се насочат към Гърция като все пак явно там гърците си знаят интереса и не слугуват на Америка и ЕС чак толкова много ! Гърция няма Визи за руските туристи, а България има и това не е контрол над България, а напротив, ако имаше руско лоби у нас то щеше най-малкото по дипломатичен път да защити своите у нас ! „Зюддойче Цайтунг“ твърде тенденциозно посочва едни факти и премълчава други, а истината е, че България отдавна е американска колония, а защо не сме в Шенген ли, ами защото Бойко Борисов и ГЕРБ ни превърнаха в Американска колония, а Европа няма нужда от американски щат на територията си !

И така превърнати в гето за мигранти ние ще се превърнем в буферна зона за размирици, които пак онзи лош Путин нарече територия, а не държава !
За това и Руснаците се махат от България, продавайки на загуба или измамени от нашето правителство !
Нека нещата се казват такива каквито са, нека се показват и двете страни на монетата, нека истината бъде казана !

РУСИЯ НЯМА ТАКОВА ВЛИЯНИЕ ОТ КАКТО Е ДОШЛА ДЕМОКРАЦИЯТА У НАС !

И от тази антируска политика загубихме пазари, загубихме туризма, загубихме енергетиката ни, загубихме транзитни такси, загубихме енергийна независимост, загубихме и патенти от военно икономическият ни комплекс, загуби армията ни, загуби и народът ни, а сега някой да ни каже какво спечелихме ?
Дори Кока Кола и Нестле свиха разходите си у нас с по над 30% западът не ни иска, а Русия изгонихме!

Ето така се прави силна и независима ИКОНОМИКА !
Икономика на грабежа дотирана от заеми и после пак заеми, с които да платим лихвите на старите заеми !

Спиралата на дългът, в която се раждат роби децата ни, внуците ни, всички ще са родени роби заробвани точно сега, сега и докато четеш това някой някъде подписва поредният договор с държавата за усвояване на поредните пари ! Колко много патриотизъм има в това правителство, колко много родолюбие, колко много национално предателство !
Европа на две скорости ли, не на три скорости, защото за едни има санкции, за друго забрани! АНЖЕР И МЕТРО търгуват в КРИМ, а България спазва това, което Брюксел каже, а за френските вериги какво казват от Брюксел?

И така ние сме аграрна страна с щастливи кокошки и с тъжни хора, която на времето хранеше половин Русия, а днес не може да се изхрани сама !
Русия няма нужда от нас, а ние имаме нужда от тях, но това Борисов не иска и да знае !
Миналата година Русия е реализирала повече печалби от износ на зърно отколкото на оръжие и тя може да се изхранва, а България не !
За това яжте западните полуфабрикати, ГМО и Боклуци на безбожно високи цени и вдигайте паметници на Американски президенти у нас и викайте, че Русия ни е враг, но Русия си е добре, а България става все по-зле !
Защото Русия си гони интереса ние не !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.