Идват избори и около Ахмед Муса се замълча !

Идват избори и около Ахмед Муса се замълча !

Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение срещу Мустафа Али от циганин от квартал “Изток” в града за проповядване на радикален ислям и идеите на “Ислямска държава”.

Обвинението е задочно, защото държавното обвинение е установило, че мъжът е извън страната. Последното му известно местопребиваване е в Германия, поради което е издадена европейска заповед за арест на Мустафа Али. Според държавното обвинение в периода октомври-ноември 2014г. издирваният е разпространявал в Интернет идеите на “Ислямска държава” и проповеди на лидера на групировката Абу Бакр ал Багдади.

Efekt 2

Освен това в периода 2013-2014г. мъжът се е занимавал с дейности, пропагандиращи религиозна омраза и нетърпимост. Съществуват и неоспорими данни, че Мустафа Али е поддържал контакти с ръководител на терористично звено на ИДИЛ в Германия.

Междувременно в окръжния съд на Пазарджик продължава делото срещу 14-те обвиняеми за проповядване на радикален ислям и призоваване към война, между които е и лидера на групата Ахмед Муса ! Медиите мълчат по това дело, а информацията по делото е оскъдна !

Напомняме, че именно Ахмед Муса и неговите сподвижници проповядваха, че „Българите християни да бъдат избити”! „Жените и децата им ще останат за нас ” ! „Поклон пред тези, който залагат бомби и режат глави ”! „България ще стане халифат”! „Българите ще станат мюсюлмани или доброволно или с меч, ако не смърт”! „Българите са подпалки за АДА“! „Моята мисия е да потурча България“!

Това са част от думите на обвиняемият номер едно по това дело ! Припомняме и че когато бяха атентатите в Париж в пазарджишката циганска махала тези хора празнуваха със силна музика и фойерверки атентатите в Париж ! Запознати по делото споделят, че делото може много да се проточи заради липсата на този цигански кандидат джихадист и дори в един момент да се прехвърли вината изцяло върху него и нашите имами да бъдат пуснати !

Други запознати със случаят казват, че има прекалено много доказателства, който свързват Ахмед Муса и останалите с ИД и ще има осъдени ! Фактът, че миналата седмица имаше дело и медиите не го отразяват е доста обезпокоителен !

Надяваме се, че Темида ще отсъди адекватно на заплахите, но все пак се прокрадва съмнението, че в циганската махала слушат Ахмед Муса, а идват избори и може да бъде пуснат, но все пак там гласуват над 15 000 цигани !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.