Икономиката икономична, дело на всеки-икономичен режим.

Икономиката икономична, дело на всеки-икономичен режим.


Икономичен режим… Кюстендил дава тон за песен – над 180 държавни служители отиват на борсата, ще ги последват ли всички общини? Хората в сферата на културата и спортът, хората от различни ведомства ще бъдат съкратени.

 

Пандемията отменя културни събития, фестове, концерти и спортни мероприятия се отлагат. Бизнесът минава на икономичен режим, режат се разходите, съкращават се най-важните ресурси – именно хората. Разпад на екипи и отбори, разпад на тимове и ведомства, сработени човешки отбори и прогонване във времето и най-важното – човешкият ресурс се освобождава, което ще доведе до блокиране на функциите не само на общини и държавни ведомства, а този проблем и в частният сектор.

Какво става след пандемията? Какво ще стане с рисковите групи. Какво става със свободните професии? Какво става със самоосигуряващите се лица като тази промяна в статуса на хората е пагубна не за един бизнес, не за една съдба. Как ще реагират банките с тези хора, как ще рефлектира върху договорите на тези в бизнесът, как ще се плащат наеми и кредити, какво става със суровините с малък срок на годност -няма гаранция, няма сигурност, няма надежда за хората!

Efekt 2

 

Епидемията води до огромна безработица, а тя до бедност и влошаване на качеството на живот. Правителството няма адекватни мерки, а в бизнеса място за загуби няма. Или губите пари, или губите хората си, което пак ще добави загуба на пари. Сивият сектор е най-брутален – хората, които са работили на черно нямат договори, нямат осигуровки, нямат и право на борса, нямат право на нищо! Объркват се съдбите на всички и няма семейство, в което да не е засегнато! Минаваме на икономичен режим е мека форма на изказ на изтребление!

Както казваше Бай Тошо „Кой си ти, че да решаваш проблема”? След като нямате пари оставете други да управляват страната, а може и да имате пари, но за мега проекти не и за хората и икономиката?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.