Имало една държава

Имало една държава


Имало една държава и всичко в нея се продава!
Ако пък не се продава може на концесия да ти се дава! Всичко можеш да си купиш, всичко можеш да изпушиш!
Коскоджам ти премиер се кефи, че не бил сял канабис, ама щял да жъне с задоволство в ефира съобщи да знаят и тия, и уния !

Арестуват там една кметици, защото не била от ГЕРБ, ама пречила на градоустройственият план накратко пречила тя на плана за сградите, които искал някой да строи !
Всичко можеш да си купиш в тази държава и дори да вдигнеш врява стига да си платиш на властта ще обиколиш не едно студио!
Климатът ни е инвестиционен, ала дойдат ли от ГЕРБА ще усетиш корупцията да ти диша у врата, ако не проверка ще те сполети, че сметките ти банкови ще запорират докато проверката тече като бизнесът ще се отече и дори парите да си криеш в кутии за обувки те пак ще ги намерят разбери !

На Запад мафията си шушука, че имало една държава, в която всичко става стига да си платиш на премиерът им, че той бил едно послушно момче и не бил изгустиран както казват те !
Но уви, платил си или не, може пак да те екстрадират, а дружките тук в страната рязко да се срещнат с Темида и така до живот не догодина до амина !
Всичко можеш да си купиш, но не и спокойни старини ! Можеш да си купиш всичко, но не се знае за колко дни !
Тук времето и пространството се преплитат като в една паралелна държава където всичко може и една друга където нищо не е позволено !

Efekt 2

И така в тази държава гаранция за никой и за нищо няма и да си платил можеш и една студена бира да изпиеш като тази дето „ало, Ваньо я сервира“ и след Мишо и Ваньо се спомина !

Бизнесът не почива на правила, но пък доста бизнесмени починаха ей така внезапно и никой не попита какво стана с техните заводи, с техните яхти и имоти и с парите в банките им даже !

То като за Банки се заговори и за Банките не пита никой, защото в България един сподели, че муха и банка с вестник се убива !
И така банките фалират, но на практика така народа малко обедня иначе с банкови активи се сдобиха двама-трима и те някак си са все във властта!
Ех, каква държава – за едни е любеща майка, за други тъща, за трети мащеха, но всички сме рожби на тази държава, в която сигурност няма ли, няма !

И пак в нея има хора, които оцеляват кой с хляб и сол и мъничко уран във водата, а други като ги натисне живота и луканка без хляб ще ядът, какво да се прави!
Но народът и умира, други бягат, трети емигрира и както са тръгнали нещата един ден ще кажат имало една държава, в която хора няма!

Дали е имали или ще има от нас зависи време е да изхвърлим боклука от властта !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.