Ислямските училища у нас – пълен пансион, финансиран изцяло от Турция

Ислямските училища у нас - пълен пансион, финансиран изцяло от Турция
В България има 3 средни училища, в които се преподава ислям – в Русе, в Шумен и Момчилград. Основната мотивация на учениците там е, че те предлагат пълен пансиона – безплатна храна и безплатно общежитие, като издръжката се поема изцяло от Турция.

Това става ясно от репортаж на Нова тв. Училищата подлежат на контрол от просветното министерство.
Училищата се водят частна собственост. Средният успех в тях добър 4. Над 80% от учениците избират след завършването светския живот, а 20% стават имами.

По данни на главното мюфтийство издръжката на тези училища е около 1 млн. лв. за 2014 г., като в това влизат и парите за Висшия ислямски институт в София.

Efekt 2

Във всяко едно от тези училища има по един преподавател от Турция, който играе по-скоро ролята на надзорник. Тези преподаватели са подписали договори, че няма да дават интервюта пред медиите.

За това предаде : ДЕСИСЛАВА ЛЮБОМИРОВА

Източник:actualno.com

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.