Как Русия плати на Сомалийските пирати !

Как Русия плати на Сомалийските пирати !


Вижте как постъпва Русия когато Сомалийски пирати отвлякоха техен кораб ! Вижте как и колко им платиха те !
Една история от 11 май 2010,

Загинали са пиратите, които атакуваха руски кораб
Сомалийските пирати, които плениха руския танкер “Московски университет” и впоследствие бяха задържани и освободени от руски специални части, загинали в океана
Сомалийските пирати, които плениха руския танкер “Московски университет” и впоследствие бяха задържани и освободени от руски специални части, загинали в океана, твърди източник от руското министерство на отбраната.

Новината бе потвърдена от сомалийското посолство в Москва и цитирана от световните информационни агенции.

Efekt 2

На 5 май руски танкер, плаващ под либерийски флаг, беше пленен в Аденския залив от 11 пирати.

23-мата руски моряци се заключиха в машинното отделение, а малко по-късно руски специални части, пристигнали бързо, превзеха кораба, убиха един от похитителите и плениха останалите.

Впоследствие военните съобщиха, че са освободили пиратите поради липса на достатъчно доказателства, за да ги изправят пред съд. Задържаните на борда сомалийци обяснили, че те не са пирати, а също са станали жертви на отвличане от морски разбойници.

Военните им конфискували оръжията и навигационната техника и ги оставили да отплават с моторницата, с която били пристигнали. И сега става ясно, че са загинали.

Екипажът на танкера не е пострадал, а корабът вероятно ще спре за ремонт в Обединените арабски емирства.

Русия съобщи на 7 май, че освобождава десетимата пирати след като министерството на отбраната обясни, че няма международноправни правила за съденето им. Тяхната националност освен това не можело да бъде установена със сигурност, макар че се предполага, че мъжете са сомалийци.

По повод поредния инцидент руският президент Дмитрий Медведев повтори своя призив за създаване на международен трибунал, който да съди залавяните пирати.

Министърът на правосъдието Александър Коновалов изрази съжаление за липсата на ефективен международен правен механизъм за привличане под наказателна отговорност за пиратство.

Участници в нападения срещу кораби в района на Сомалия чакат да бъдат съдени във Франция, Холандия и САЩ.

Командващият руският Тихоокеански флот вицеадмирал Константин Сиденко определи операцията по освобождаването на кораба “Московски университет” като безпрецедентна.

Тя се отличаваше коренно от всички други, осъществени по-рано в района на Аденския залив и Африканския рог от руските военноморски сили, тъй като пиратите използваха стрелково оръжие, като при това откриха огън и по хеликоптера, и по военния кораб, участвали в операцията, и стреляха на месо.

От руска страна било използвано само стрелково оръжие, предвид факта, че танкерът превозва петрол и че е с руски екипаж. Пиратите се предали едва когато на борда на “Московски университет” извършили десант бойци от специалните части.

Източник: vesti.bg

Ние от Blife.eu ще добавим каква е политиката на Русия спрямо терористите: Първо – Владимир Путин казва „ако Господ ми праща терористи, аз съм длъжен да му ги пратя“! А самият Сергей Лавров споделя открито, че терористите трябва да бъдат изтребвани навсякъде до крак !
А Бойко Борисов им плаща откуп вместо да прати един отряд барети и да ги размаже !

Всякакви хора в този свят – терористи, политици и дупедавци с ЕГО до небето, но добре, че Кмета на Симитли му такова дупето, че поне да казваме днес спокойно за премиера бивш, че е дупедавец !

Както се казва той един Гъз не можа да опази камо ли суверенитетът на страната си !

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.