Кмет циганин хората на бунт !

Кмет циганин хората на бунт !

В септемврийското село Семчиново от тази нощ зрее истинско напрежение

Причината е избраният още на първи тур кмет, който е циганин. За пръв път селото ще се управлява от циганин ! Хората са категорични, че няма да допуснат новоизбрания кмет Пламен Темелков да влезе в кметството. Искат да го спрат с жива верига. Местните смятат, че Темелков си е купил изборите. Те са категорични, че няма да го пуснат в сградата, докато не докаже имотното си състояние, както и с какво се занимава.

Твърдят, че циганският произход на управника не е причина за тяхното недоволство.Хората обаче настояват да знаят какъв е бизнесът му, откъде са парите и как си е купил гласовете. Разполагали с информация, че в изборната нощ се е вървяло със списък и се давали пари. Едва с 19 гласа повече е спечелил новоизбраният кмет.

Един от жителите на селото твърди, че Пламен Темелков си изкарва парите незаконно и няма диплома за средно образование. Носят се слухове, че новоизбраният управник е лице на подземния свят. Местни хора твърдят, че той се занимавал с незаконни дела и не искат такъв човек да ги управлява. Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани. От своя страна поддръжници на Темелков заявяват, че той има образование, учил е, пестил е и не било вярно, че си е купил изборите. Те смятат, че причината за недоволството на другата част от жителите е именно циганският му произход.Поддръжниците твърдят, че кметът е много възпитан и не е давал пари за гласове. Една от подкрепящите го заявява: „Ако й бил дал пари, за да гласува, щяла мъж да си купи“.

Efekt 2

В пазарджишкото село Семчиново започнаха подписка срещу новоизбрания кмет Пламен Темелков. Местните събраха повече от 300 подписа с искане за касиране на вота. Пламен Темелков е избран за кмет с 58,50%, той е от ромски произход.

Темелков твърди, че получава заплахи за живота си. От полицията казаха, че в селото има допълнителни полицейски патрули, за да не се допуска напрежение и да се осигури спокойствието и сигурността на хората.

“В селото българи гласували имаме 536 души. В циганската секция имаме 505 гласоподаватели. Значи Пламен печели вота само от циганската секция – с 537 гласа”, споделя член на СИК.

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.