Кой е поп Дончо?

Кой е поп Дончо?

Свещеник и треньор – мисионерът поп Дончо!

Андон Шавулев е свещеник в храма „Въведение на Пресвета Богородица“ в Благоевград. Всички в този край го познават, защото винаги се отзовава на всяка молба. За него се говори, че и на другия край на България да го извикат, ще отиде, само и само да си свърши съвестно работата! По цял ден поп Дончо е в храма, а вечер съблича расото, за да надене боксовите ръкавици.

Той е единствения в България треньор в расо а може би и в цяла Европа. Андон Шавулев вкарва в залата деца от Дома за сираци в града и ги прави шампиони. И не само прави ги хора защото спортът възпитава, а заедно с вярата той прави чудеса! Голяма част от неговите възпитаници са сред първенците в боксовия спорт. Сред шампионите на поп Дончо е Таня Илиева. Тя е вицеевропейска шампионка по бокс за девойки. Стоян Валентинов, Асен Караманов са само част от имената, които свещеникът-мисионер прави медалисти.

Efekt 2

Кой е поп Дончо?

За този достоен човек боксът е като продължение на мисията му на свещеник. Казва, че именно този мъжки спорт учи на смирение и възпитава характери. Поп Дончо приема бокса като начин да се калява волята на децата и да се учат да побеждават освен на ринга, така и в живота. С бокса започва след казарма, но контузия го лишава от състезателна кариера. Това обаче не го спира. След като става свещеник, Андон Шавулев завършва и треньорска школа и така съчетава мъжкия спорт с духовната си дейност.

Отец Дончо непрекъснато организира боксови турнири и неговият клуб „Пирин“ често е домакин на състезания. Мисионер и в храма, мисионер и на ринга, мисионер в живота – това е поп Дончо! Такива хора със силен дух и вяра са малцина. Той възпитава подрастващите да бъдат безстрашни в живота, но да имат страх от Бога! Днес доста хора са забравили че има сила там горе която вижда и на всеки му ще се въздаде според заслугите му ! Поп Дончо оставя трайна дира в съдбите на много хора той дава шанс на хлапетата, който дори и Бог не им е дал да имат семейство в залата и наставник като настойник !

Ние от Blife.eu ще си позволим да споделим, че именно с личен пример можем да направим светът около нас по-добро място за живеене ! Такива личности като Поп Дончо трябва да бъдат сочени за пример за подражание, защото те правят от децата човеци и шампиони и те правят името Българин да звучи гордо! За финал ще си позволим да цитираме едни думи на Поп Дончо, който най-добре описват личният пример :

Мълчаливата проповед е най-добрата проповед“ – поп Дончо

Докато има такива като Поп Дончо доброто у човека ще пребъде !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.