Комисарят на Европа по правата на човека Дуня Миятович: Разследването на убийството на Виктория Маринова да бъде проведено под международен контрол.

Комисарят на Европа по правата на човека Дуня Миятович: Разследването на убийството на Виктория Маринова да бъде проведено под международен контрол.

Съветът на Европа поиска международен контрол на разследването на убийството на Виктория Маринова

Разследването на убийството на Виктория Маринова да бъде проведено под международен контрол. За това настоя комисарят по правата на човека на Съвета на Европа .
Комисарят по правата на човека Дуня Миятович със статус във „Фейсбук” за убийството на българската водеща, съобщава бТВ.

„Призовавам властите да разследват спешно това ужасно престъпление. Фактът, че последната ѝ работа е била свързана с предполагаема злоупотреба със средства от фондовете на ЕС, налага разследването да се провежда под международен контрол”, написа Миятович във „Фейсбук”, цитирана от БГНЕС.

Efekt 2

Тя напомни, че Виктория Маринова е четвъртият журналист, убит в ЕС от 2017 г.
„Натискът върху журналистите и атаките срещу тях трябва да спре. Свободата на изразяване е утвърдено човешко право. Държавите трябва да защитават живота на журналистите и да предотвратяват отсъствието на наказания за престъпленията срещу тях”, подчерта още комисарят на Съвета на Европа.

Организацията “Репортери без граници” на свой ред поиска от българските власти да разследват “докрай” убийството на телевизионната журналистка Виктория Маринова и да осигурят защита на нейните колеги.

Източник: frognews.bg

След като цял свят заговори за бруталното отнемане на човешкият живот, което привлече фокусът върху бруталното мачкане на медиите върху свободата на словото и как цветановщината и репресивният апарат се отнасят с журналистите и свободните медии Еврокомисари искат разследването да бъде наблюдавано от органи отвън!
Явно всички знаят колко компетентни са компетентните ни органи!

Видимо е, че без сериозен международен натиск истината няма да излезе !

Серия от скалъпени следствия за не един случай с медийно фиаско от зависимите държавни медии зашити с бели конци следват като телевизионни сериали по новините и Европа вижда това !

Можеш да лъжеш, можеш да излъжеш много хора, но всички надали!

Истината може да бъде само една и тя трябва да достигне до хората, защото журналистите са глашатаите на истината и тя живее чрез тях !

Дължим го на обществото, дължим го на Виктория Маринова, дължим го на историята, длъжни сме, това е наш дълг и задължение !
За да получи мир и покой душата на Виктория Маринова истината трябва да излезе на бял свят !

Трябва ли според Вас партньорските Европейски служби да наблюдават този случай, какво е вашето мнение?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. Да, Задължително е!!!!!