ЛЪЖАТА РАЗРУШАВА МОЗЪКА

ЛЪЖАТА РАЗРУШАВА МОЗЪКА


Постоянните лъжи разрушават мозака
Достатъчно е да погледнем безкрайната редица от политици и други популярни хора, които са потънали в лъжата, за да ни стане ясно, че тя влошава здравето и като цяло живота им.
В медицински и други изследвания учени свързват лъжата с повишен риск от рак, затлъстяване, тревожност, депресия, зависимости, неудовлетвореност и лоши отношения с други хора.

Лъжата и здравето
Лъжецът, особено политикът, чиновникът, прокурорът и др. е изключително силно стресиран. Лъжейки, той се напряга физически и емоционално, тъй като една лъжа влече след себе си друга лъжа. Така лъжецът е принуден да следва невротизиращия цикъл на лъжата, която все по-трудно проследява. Продължителният стрес, предизвикан от постоянното лъжене, може да доведе до проблеми със здравето, включително и до преждевременна смърт.

Последици от лъжата
Депресия и тревожност
Когато един човек лъже, за да избегне някои проблеми, всъщност те се задълбочават и влошават. Тогава се налага той да използва повече емоционални сили, което често предизвиква депресия и тревожност.
Влошаване на отношенията с други хора
Лъженето влияе негативно върху отношенията, тъй като срива доверието, без което е невъзможна близост с други хора. Лъжата увеличава разстоянието между хората, понякога необратимо.

Efekt 2

Разрушена самооценка
Лъжецът не се чувства добър човек. В началото му се струва, че лесно лъже, но като се погледне в огледалото, се подкопава емоционалното му здраве.
Феноменът на лъжата се изучава от различни науки в многовековната история на човечеството.
Лъжещият човек изпитва негативни емоции като вина, страх и срам. Мислите и чувствата на човека са свързани с неговата нервна и имунна система. Вътрешните преживявания на лъжеца могат да предизвикат дисбаланс и разрушаване на жизнените му сили.
Учени твърдят, че лъжецът може да се разболее и от психически разстройства.

Всичките религии в света осъждат лъжата и виждат нейното пагубно и разрушаващо действие върху душата на човека. Библията осъжда лъжата като един от най-големите грехове, като я поставя в една редица до убийството и блудството.
Съвременната психология за лъжата
Според психологията подсъзнанието е областта с повишена етика и всяко нарушение на тази етика автоматично се насочва срещу нарушителя. Емоции като раздразнение, злоба, завист, дълбока обида, с които човек не може да се справи, създават голяма опасност не само за физическото, но и за психическото състояние на лъжеца. Болестите възникват в резултат от нарушената взаимна връзка между тънките тела, енергийните центрове – чакри, и физическото тяло.

Нарушава се синхронността във взаимодействието с Космоса и в резултат от нервното напрежение, предизвикано от лъженето, се блокират енергийните канали и се заражда кармична болест.
В изследване било доказано, че хора, които постоянно лъжат, имат повишен риск да се разболеят от диабет, артроза, затлъстяване, панкреатит, тромбофлебит, хипертония, исхемична болест на сърцето, хронична сърдечна недостатъчност, бронхиална астма, остеопороза, язвен колит, ревматодоиден артрит, невродермит, тиреотоксикоза – хиперфункция на щитовидната жлеза, някои видове епилепсия, екземи, радикулити, трофични язви на краката, рак, червена вълчанка, склеродермия и др.
Развивайки силен стрес, който ражда лъжата, у човека се появяват признаци на нервни болести.

Това са първични болести, тясно свързани с преживените емоции – нервни разстройства, неврози, различни форми на неврастении, патологични страхове и фобии.
Това въздействие на лъжата върху здравето на човека е първата степен в неговото физиологично само разрушението.

След това настъпва по-тежък по своите последици за здравето период от вторични хронични, по-разрушителни, неизлечими болести, които многократно увеличават риска от летален изход, което превръща живота на лъжеца в мъчителен и некомфортен. Може би лъжата е една от причините за наличието на толкова много болести в обществото.

Може би увредените лъжци се озлобяват и си отмъщават на обществото ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.